Цибуля запашна. У контейнерах Д8.
39 ₴
- В наявності 6 од.
- +380 (96) 301-75-590 Вайбер. Лише для сповіщень.
Лук запашний — багаторічна лукова трава, має приємний смак. Якщо ви почуєте назву "лук часниковий", то знайте, мова йде про запашну цибулю. Його ще називають китайським, пахучим, диким і гірським луком. Батьківщиною його є Гірський Алтай, Монголія та Китай. За смаковими якостями нагадує і цибуля, і часник, один та інший слабо виражені.
Луковиця запашної цибулі дуже маленька, у діаметрі 1,5-2 см. Пір'я цибулі сягає завдовжки до 40 см і завтовшки 1 см, колір від світло-зеленого до темно-зеленого.
У перший рік посіву випускає до 6 стрілок, а на другий рік утворюється дочірка цибулина, з якої також ростуть стрілки. Отже, лук запашний гілкиться.
Квітоносна стрілка з'являється на другий рік, завдовжки до 40 см. Квітка складається з безлічі суцвіть, до 150 шт. і виділяє приємний аромат. Завдяки якому рослина дістала назву "духий". З нектару цибулі роблять мед. Смак його надзвичайно смачний і зовсім не схожий на лук.
Найкраще садити лук запашний після бобових і гарбузових рослин. Не рекомендується після картоплі та капусти. На одному місці може рости приблизно 5 років, після чого треба поміняти місце на ділянці.
Найкращий час для посіву — початок квітня. Перед посівом насіння замочують у воді на добу, водночас треба поміняти воду хоча б тричі. Потім виймають із води та підсушують. Після сіють у борозенки, відстань між ними приблизно 30 см. Коли пророснуть насіння і з'явиться по 2-3 листочки, їх прорізують. Віддалені рослини можна також посадити або вжити в їжу.
Лук запашний має погану особливість розмножуватися самосівом. Якщо за ним не стежити, то він розповзеться по всьому городу. Посадіть його в окрему скриньку, буде в нього персональне місце. І вчасно зрізайте суцвіття, щоб не розсипалися насіння.
Джерело: http://ogorodsadovod.com/
- Ціна: 39 ₴