Шипшина Донецький великоплідний безшипний. У контейнерах Д12.
60 ₴
- В наявності 5 од.
- +380 (96) 301-75-590 Вайбер. Лише для сповіщень.
Шипшина Донецький безшипний великоплідний — сорт української селекції. Малошиповий, листяпадний, квітучий чагарник заввишки 130-150 см, що приносить великі корисні плоди.
Переваги.
Кусти великоплідного шипшини, на відміну від шипшини звичайного, не повзуть. 1 кущ упродовж 10 і більше років залишиться одним кущем.
Ягоди великоплідного шипшини мають діаметр 2-3 см і вагу приблизно 10 грамів — чудові природні ліки, що допомагають боротися з сезонними застудами. Плоди шипшини, дозрілі 112, являють собою справжнє джерело необхідних організму людини речовин і вітамінів. Шипшина є рекордсменом за вмістом вітаміну С.
Використання.
Використовується як плодово — декоративний чагарник.
Лікувальними властивостями мають також пелюстки квіток і коріння рослини. Вітаміну С (аскорбінової кислоти) у плодах шипшини може бути від 0,5 до 4,5 грама в 100 грамах сушених ягід. Це дуже багато, приблизно вдесятеро більше, ніж у ягодах чорної смородини, у 50 разів більше, ніж у лимоні та в 100 разів більше, ніж у яблуках. 1-3 плоди здатні забезпечити денну потребу дорослої людини у вітаміні С.
Багатий біологічний склад шипшини визначає широку сферу застосування цієї лікарської рослини для лікування різних захворювань. Але най масове застосування він отримав як профілактичний засіб у разі простудних захворювань і зміцнення імунної системи. Аскорбінова кислота, що міститься в шипшині, стимулює обмін речовин, підвищує стійкість до інфекції, підвищує працездатність. Плоди шипшини мають потужні фітонцидні та бактерицидні властивості. Містять велику кількість антиоксидантів.
Цінність плодів зростає завдяки суттєвому вмісту в них вітаміну Р і наявності цілої низки вітамінів: А, В, Е, К та інших, що містяться не тільки в плодах, а й у листі. У плодах шипшини міститься також комплекс мікроелементів, необхідних для нормальної життєдіяльності людського організму. За концентрацією важливих для здоров'я корисних речовин шипшини в десятки разів перевершує інші відомі лікарські корені, ягоди та плоди.
Заготівка плодів: Ягоди висушують шипшини за температури 80-90 градусів у сушарках або в печах, розсипавши тонким шаром на металевій сітці.
Посадка.
Шипшина Великаплодова, помірно витривала чагарник і під час його сідання потрібно керуватися правилами висаджування чагарників.
Для саджання потрібно використовувати посадковий матеріал у контейнерах. Вік саджанців може бути як однорічним, так і старшим, це не принципово, оскільки сажанець у контейнері добре переносить пересадку в будь-якому віці.
Вирощування.
Загалом Шипшина Великоплідна невибаглива чагарник, під час його культивації не виникає жодних труднощів. З третього року після саджання знадобиться провести омолоджувальний обріз (вирізати найлітніший біг), і надалі проводити її кожне осінь.
- Ціна: 60 ₴