Кошик
1518 відгуків
+380 (67) 727-91-77
+380 (96) 301-75-59
Розсадник декоративних культур Мирослава Гуменюка.
Кошик

Каштан посівний (їстівний). У контейнерах 0.5 л.

39 ₴

  • В наявності
Каштан посівний (їстівний). У контейнерах 0.5 л.
Каштан посівний (їстівний). У контейнерах 0.5 л.В наявності
39 ₴
+380 (67) 727-91-77
0В світлу пору доби
  • +380 (96) 301-75-59
    0 Вайбер. Лише для сповіщень.
+380 (67) 727-91-77
0 В світлу пору доби
  • +380 (96) 301-75-59
    0 Вайбер. Лише для сповіщень.
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Опис взято з Інтиєрнету. 

Опис: 

Інші назви: каштан справжній, каштан благородний.

Каштан їстівний — листяне дерево родини Букові, і є близьким родичем бука та дуба. Висота рослина може досягати в середньому до 30 м. Листя ланцетні, подовженої форми, приблизно 20-40 см завдовжки. Каштан дуже гарно цвіте, пірамідальними, колосоподібними суцвіттями (10-30 см. завдовжки), які прикрашають Ваш сад із кінця травня посередині липня. В самому основі суцвіття розміщені жіночі квітки, вище — чоловічі. Опирається бджолами та іншими комахами, але можливе й запилення вітром. Чоловічі та жіночі квітки на одному дереві розкриваються не одночасно, що забезпечує перехресне запилення. Під час саджання одного дерева — плоди будуть, але їх буде мало. Для кращого запилення садять відразу кілька кущів, бажано різного сорту. Плоди каштана розміщені в затишній шкаралупці, (в кожній від 1 до 3 горіхів), захищені шипами. Плоди дозрівають і випадають із розкритої плюски в жовтні-ноябрі, вони  являють собою односім'яні горіхи, по 1 або по 3 в загальній плюсці, приблизно 2-3 см у діаметрі та вагою від 3 до 20 г.  Водночас опадає листя. 

Плодоношення починається з 3-5 років життя. Урожай збільшується повільно і тільки до 50 років може досягти до 70 кг і більше з дерева.

Дерево любить вологі родючі ґрунти, але плоди дає і на піщаному ґрунті гірських схилів, хоча там він розвивається повільніше.

Тривалість життя — 100-200 років.

Завдяки високому вмісту танінів дула каштана вирізняються довговічністю і високо цінуються як будівельний матеріал. Гарна міцна деревина знаходить різноманітне застосування в столярній справі, з неї роблять бочки для найдорожчих вин. 

Корисні властивості каштана їстівного:

Користь каштана поміщена в його багатий склад. Горіхи мають протизапальну, жарознижувальну, протибольову та протикашльову дії.

Каштани застосовують у народній медицині для лікування захворювань дихальної, нервової, травної систем. Горіхи ефективно справляються з подагрою, артритом, радикулітом. Для лікування вживають цільні плоди, а також роблять компреси з горіховою масою.

Також горіхи використовують для лікування застудних захворювань. Вони швидко позбавляють больового кашлю, очищають бронхи. Не менш ефективні каштани для системи травлення. Вони покращують апетит і допомагають у разі діареї. Горіхи мають діуретичну дію та нормалізують роботу нирок.

Каштани знижують артеріальний тиск, зміцнюють стінки судин, позбавляють варикозу. Горіхи мають кровоспинну та ранозагоювальну дію. Їх використовують для відновлення шкіри після порізів або опіків.

Застосування в кулінарії плодів каштана їстівного:

Каштан їстівний — це не тільки горіхоплідна, але й цінна медова культура. Мед темного кольору, дуже густий, майже не кристалізується, має специфічний запах, трохи гірчить. Він має великий попит у кондитерській промисловості. 

Каштани використовують у кулінарії для приготування супів, гарнірів і різних десертів: тортів, тістечок, морозива, цукерок та інших кондитерських виробів. Сухі горіхи розмелюють і додають у пшеничне борошно. Використовують їх і як замінник кави. Плодами каштана в лісах живляться дикі тварини, ними відгодовують свиней і птицю. 

Як готувати каштани:

Сирі каштани можна приготувати двома способами: відварити або пожежити. Головне правило — перед приготуванням горіхи потрібно звільнити від шкаралупи та внутрішньої плівки. Якщо цього не зробити, то плоди стануть гіркими.

Щоб очистити горіхи, на них роблять надрізи, після чого каштани варять у окропі 5 хвилин, знімають із вогню, накривають кришкою і залишають ще на 15 хвилин. Потім чистять горіхи, поки вони теплі.

Щоб довести очищені горіхи до готовності, їх варлять на середньому вогні впродовж 15 хвилин або смажать на сковороді під кришкою з двох боків. У духовці час приготування горіхів займає 20-25 хвилин.

Інформація для замовлення
  • Ціна: 39 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner