Горобина звичайна. Саджанці Н=1,0-1,6 м. ОКС.
60 ₴
Показати оптові ціни- В наявності 29 од.
- Оптом і в роздріб
- +380 (96) 301-75-590 Вайбер. Лише для сповіщень.
Горобина звичайна. Саджанці Н=1,0-1,6 м. ОКС.
Шановні покупці! Оскільки ми більшу частину робочого часу проводимо на розпліднику, а не біля комп'ютера або паперів, то можливість приймати Ваші замовлення є тільки через корзину. Ваш інтернет магазин самообслуговування. І тому без зарплати менеджера в ціні товару.
(Цей інтернет ресурс в процесі наповнення. Більш повний перелік наших пропозицій дивіться на https://www.miroslav.vn.ua Тут розміщено понад 2300 пропозицій. Щоб купити ще дешевше, приїжджайте на розплідник. Самовивіз від суми замовлення 2500 грн включає 40% знижку.)
Опис характеристики:
Стрункі горобини прикрасять самий вишуканий сад. Червоні грона ягід навіть взимку випромінюють літнє тепло, поки не стануть рятівним кормом для птахів зимують у Вашому саду.
Опис з Інтернету: Горобина червона, або звичайна – невибагливе дерево, що росте всюди. Її червоні ягоди, зібрані у великі грона, добре всім відомі. Ягоди горобини з давніх часів використовують у народних рецептах проти різних хвороб і в косметологічній галузі.
Горобина – ягода корисна
Ягоди горобини звичайної – справжнє джерело корисних речовин. У 100 г плодів міститься до 81 г вітаміну C, а також вітаміни B1, B2, B9, A, PP, токоферол, β-каротин. До складу ягід входять і різні мінерали, серед яких мідь, фосфор, магній, калій, кальцій, залізо та інші.
Рослина це широко поширена по всій Європі та Північній Америці. Сьогодні існують і садові сорти, що з'явилися завдяки старанням селекціонерів. А отримала горобина таку популярність завдяки своїм корисним властивостям:
плоди горобини мають природними антибактеріальними властивостями, допомагаючи боротися з кишковими інфекціями і гальмуючи розростання грибків різних видів;
вживання ягід дозволяє активізувати імунітет, що може бути корисно при сильному ослабленні після важкої хвороби;
містяться в ягодах горобини активні речовини допомагають стабілізувати обмін речовин, нормалізувати обмінні процеси;
горобина має сечогінну дію, завдяки чому рецепти на її основі можна використовувати в профілактиці сечокам'яної хвороби, лікування запальних захворювань сечостатевої системи;
плоди поліпшують роботу серця і значно знижують рівень холестерину, що сприятливо позначається на стані судинного русла зменшується утворення холестеринових бляшок);
з допомогою горобини вдається придушити газоутворення, викликати легкий проносний ефект і вивести шкідливі речовини з організму.
Кому не можна горобину
Хоч і горобина дуже корисна, однак і для її застосування існують свої обмеження. В деяких випадках використання рецептів на основі горобини може завдати шкоди. Протипоказана ягода при
гастритах з підвищеною кислотністю шлункового соку;
сечокам'яної хвороби, особливо у фазі загострення (горобина може спровокувати просування каменів сечоводу, що несприятливо позначиться на стані пацієнта);
гіпотонії, оскільки горобина здатна знижувати тиск;
виразкової хвороби шлунка або дванадцятипалої кишки;
нещодавно перенесених інфарктах або інсультах;
ішемічної хвороби серця, особливо при розвитку ознак серцевої недостатності;
віком до 3 років.
Важливе протипоказання, про який часто забувають, — індивідуальна непереносимість. При алергії на горобину не можна вживати не тільки свіжі плоди, але і різні страви або цілющі засоби, виготовлені з додаванням цієї ягоди. В період вагітності і лактації використання горобини лікарі також не рекомендують.
Як можна використовувати горобину
Червона горобина практично не вживається в їжу в свіжому вигляді. Причина тому – специфічний гіркувато-кислий смак ягід. Однак ще наші предки придумали безліч способів обробки ягід, завдяки чому не тільки гіркота зникає, але і зберігаються корисні властивості.
Найпростіший спосіб приготувати сік горобини. Для цього знадобиться приблизно 1 кг ягід, 200-250 г цукру і стакан кип'яченої води. Горобину перед обробкою поміщають в холодильник на 72 години, щоб позбутися гіркоти. По закінченні цього часу ягоди витягують і пропускають через м'ясорубку або блендер. В отримане пюре додають склянку води і старанно все перемішують, а потім проціджують: спочатку за допомогою марлі, потім — через більш щільний матеріал. Додають до процеженному соку цукор (кількість при необхідності можна збільшити), доводять до кипіння і розливають у заготовлену посуд.
Еще один хороший способ сохранить полезные свойства плодов – заварить чай с рябиной . Сушеная рябина подходит для лечения диареи (10 г ягод заливается 200 мл кипятка, настаивается 15-20 минут и пьется дважды в день). Из свежей рябины, плодов шиповника и имбиря можно получить отличное противопростудное средство, залив ингредиенты кипятком и оставив в термосе на 8 часов.
Хорошими противопростудными свойствами обладают настойка или настой из рябины.
Настойка подойдет для лечения взрослых. Для ее приготовления необходимо залить 200 г плодов медицинским спиртом или коньяком, после чего поместить тару в темное сухое место на 2 недели. Чтобы лекарство получилось более эффективным, емкость рекомендуется иногда встряхивать и переворачивать, взбалтывая содержимое.
Настой – отличный вариант для лечения детей. Готовят его очень просто: 9-12 г плодов заливается 0,5 л воды и на 20 минут помещается на водяную баню. После смесь настаивается в течение часа — и готово.
Рябина активно применяется в косметологии для тонизирования кожи и ее питания. Самый простой способ – использовать для массажа лица замороженные кубики рябинового сока. Также можно приготовить тонизирующую маску, смешав рябиновый сок, мед и растительное масло в соотношении 1:1:1 (рекомендуется — по 1 чайной ложке каждого ингредиента) и добавив в смесь яичный желток. Такая маска наносится на лицо примерно на 20 минут и дает наилучший эффект, если сочетается с паровой баней.
Как заготавливать и хранить рябину
Целебными свойствами обладают не только ягоды рябины, но и другие части растения — заготавливать можно также кору, листья, цветы. Кору заготавливают в начале весны или в мае, листья — в августе, цветы — в мае.
Однако наибольшей пользой для организма обладают все же ягоды. Их можно собирать в сентябре-октябре, если планируется хранить в свежем или сушеном виде. Сушат рябину в тени или в специальной сушилке до тех пор, пока она не перестанет слипаться, если сдавить несколько ягод в руке.
Если планируется готовить из рябины сок, настои, настойки и так далее, то лучшее время для сбора – конец октября или начало ноября. В эту пору уже обычно ударяют первые морозы, и ягоды избавляются от горечи.
Рябина – отличный природный помощник в борьбе со множеством заболеваний. Главное – это правильно подготовить ягоды к хранению и последующему употреблению.
- Ціна: 60 ₴