Кошик
1589 відгуків
+380 (67) 727-91-77
+380 (96) 301-75-59
Розсадник декоративних культур Мирослава Гуменюка.
Кошик

Горобина червона. Саджанці в контейнерах Д12.

60 ₴

  • В наявності 29 од.
Горобина червона. Саджанці в контейнерах Д12.
Горобина червона. Саджанці в контейнерах Д12.В наявності 29 од.
60 ₴
+380 (67) 727-91-77
0В світлу пору доби
  • +380 (96) 301-75-59
    0 Вайбер. Лише для сповіщень.
+380 (67) 727-91-77
0 В світлу пору доби
  • +380 (96) 301-75-59
    0 Вайбер. Лише для сповіщень.
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

Горобина червона. Саджанці в контейнерах Д12.

 

Опис, характеристики:
Невисоке дерево здатне рости в затіненому місці.
Рябіна червона, або звичайна — невибагливе дерево, яке росте повсюдно. Її червоні ягоди, зібрані у великі грони, чудово всім відомі. Ягоди горобини здавна використовують у народних рецептах проти різних хвороб і в косметологічній галузі.
Ягоди горобини звичайної — справжнє джерело корисних речовин. У 100 г плодів міститься до 81 г вітаміну C, а також вітаміни B1, B2, B9, A, PP, токоферол, β-каротин. До складу ягід входять і різні мінерали, серед яких мідь, фосфор, магній, калій, кальцій, залізо та інші.

Рослина це широко поширена у всій Європі та Північній Америці. Сьогодні є й садові сорти, що з'явилися завдяки старанням селекціонерів. А отримала горобина таку популярність завдяки своїм корисним властивостям:


плоди горобини мають природні антибактеріальні властивості, допомагаючи боротися з кишковими інфекціями та гальмуючи розростання грибків різних видів;
вживання ягід дає змогу активізувати імунітет, що може бути корисним у разі сильного ослаблення після важкої хвороби;
, що містяться в ягодах, горобини активні речовини допомагають стабілізувати обмін речовин, нормалізувати обмінні процеси;
горобина має сечогінну дію, завдяки чому рецепти на її основі можна використовувати в профілактиці сечокам'яної хвороби, у лікуванні запальних захворювань сечостатевої системи;
плоди покращують роботу серця й неабияк знижують рівень холестерину, що сприятливо позначається на стані судинного керма (зменшується утворення холестеринових бляшок);
за допомогою горобини вдається заглушити газоутворення, викликати легкий проносний ефект і вивести шкідливі речовини з організму.

Кому не можна горобину
Хоч горобина й дуже корисна, однак і для її застосування існують свої обмеження. У деяких випадках використання рецептів на основі горобини може завдати шкоди. Протипоказана ягода у разі:
гастритів із підвищеною кислотністю шлункового соку;
сечокам'яної хвороби, особливо у фазі загострення (рябіна може спровокувати просування каменів за сечовином, що несприятливо позначиться на стані пацієнта);
гіпотонії, оскільки горобина здатна знижувати тиск;
виразкової хвороби шлунка або дванадцятипалої кишки;
недавно перенесених інфарктів або інсультів;
ішемічної хвороби серця, особливо у разі розвитку ознак серцевої недостатності;
віком до 3 років.

Важлива протипоказання, про яку часто забувають, — індивідуальна нестерпність. У разі алергії на горобину не можна вживати не тільки свіжі плоди, але й різні страви або цілющі засоби, виготовлені з додаванням цієї ягоди. У період вагітності та лактації використання горобини лікарі також не рекомендують.

Як можна використовувати горобину
Червона горобина практично не вживається в їжу у свіжому вигляді. Причина тому — специфічний гіркувато-кислий смак ягід. Однак ще наші предки придумали безліч способів оброблення ягід, завдяки чому не тільки зникає гіркота, але й зберігаються корисні властивості.

Найпростіший спосіб — приготувати з горобини сік. Для цього знадобиться приблизно 1 кг ягід, 200-250 г цукру та склянка кип'яченої води. Рябіну перед обробленням поміщають у холодильник на 72 години, щоб позбутися гіркоти. Після цього часу ягоди витягають і пропускають через м'ясорубку або блендер. У отриману пюре додають склянку води та ретельно все перемішують, а потім проціджують: спочатку за допомогою марлі, потім — через щільніший матеріал. Додають до процідженого соку цукор (кількість за потреби можна збільшити), доводять до кипіння й розливають у заготовлений посуд.

Ще один гарний спосіб зберегти корисні властивості плодів — заварити чай із рябіною. Сушена горобина підходить для лікування діареї (10 г ягід заливається 200 мл окропу, настоюється 15-20 хвилин і п'ється двічі на день). Зі свіжої горобини, плодів шипшини та імбиру можна отримати чудовий протистудний засіб, заливу інгредієнти окропом і залишивши в термосі на 8 годин.

Жиба корисна і свіжа, і сушена


Гарними протистудними властивостями мають настійку або настій із горобини.

Настоянка підійде для лікування дорослих. Для її приготування необхідно залити 200 г плодів медичним спиртом або коньяком, після чого помістити тару в темне сухе місце на 2 тижні. Щоб ліки вийшло ефективнішим, ємність рекомендується іноді струшувати та перевертати, збовтуючи вміст.

Настій — чудовий варіант для лікування дітей. Готують його дуже просто: 9-12 г плодів заливається 0,5 л води та на 20 хвилин поміщається на водяну баню. Після суміш настоюється впродовж години — і готово.

Рябіна активно застосовується в косметології для тонізації шкіри та її живлення. Найпростіший спосіб — використовувати для масажу обличчя заморожені кубики горобинового соку. Також можна приготувати тонізувальну маску, змішавши горобиновий сік, мед і рослинну олію в співвідношенні 1:1:1 (рекомендується — по 1 чайній ложці кожного інгредієнта) і додавши до суміші яєчний жовток. Така маска наноситься на обличчя приблизно на 20 хвилин і дає найкращий ефект, якщо поєднується з паровою лазнею.

Як заготовлювати та зберігати горобину
Цілющими властивостями мають не тільки ягоди горобини, але й інші частини рослини — заготовлювати можна також кору, листя, квіти. Кору заготовляють на початку весни або в майці, листя — у 112, квіти — у майці.

Правильна заготівка горобини — запорука збереження її корисних властивостей
Правильна заготівка горобини — запорука збереження її корисних властивостей

Однак найбільшу користь для організму мають усі ягоди. Їх можна збирати у вересні-октябрі, якщо заплановано зберігати у свіжому або сушеному вигляді. Сушать горобину в тіні або в спеціальній сушарці доти, поки вона не перестане злипатися, якщо зтиснути кілька ягід у руці.

Якщо планується готувати з горобини сік, настої, настоянки тощо, то найкращий час для збору — кінець жовтня або початок листопада. У цю пору вже зазвичай ударяють перші морози, і ягоди позбавляються гіркоти.

Рябіна — чудовий природний помічник у боротьбі з безліччю захворювань. Головне — це правильно підготувати ягоди до зберігання й подальшого вживання.


Джерело: https://7dach.ru


Інформація для замовлення
  • Ціна: 60 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner