Продовженя часопису за листопад 2024 року.
17.11.2024.
Що корисного справі маю робити сьогодні для себе визначив.
Правив каталог на Агробізі. Не багато. Але головне як розпочав, то не спинятися. Й малими кроками можна добитись гарних результатів.
Рекламу по садівничих групах на Фейсбуці поширював. Така собі ефективність в них. Та як кажуть а не знаєш, де знайдеш, а де загубиш. Загубив часу деяку кількість, а може й спрацювати. Люди ж там буває читають ті дописи.
Кухня. Собі при готував смачне й корисне овочеве рагу. Десерт сухий. Змолов в муку, чи дрібну крупку, сушину груші, чорної бузини, айви, зізіфусу. Насіння льону, гарбуза, соняха. Сушену кропиву та м’яту. Й з ось цим вгадав! М’ятка гарною приправою до цього десерту послугувала. Ну і поверх всього чайну ложку бджолиного пилку розсипав. Так гарно до висівкової булочки з чашкою гарячого розчинного цикорію той десерт мені зайшов. Собаці куліш ячмінний з кісткою та шкірою свинячою и приготував.
Сонячні батареї ДСЕС на Сонце розвернув . Сьогодні гарний сонячний день. А з центральним електрозабезпеченням і в ночі, й в день творились негаразди. На короткий час пропадала електрика. Оскільки маю реле напруги, допускаю, що це воно спрацьовувало. Через зниження напруги в мережі за встановлену межу спрацьовування реле напруги. Тож хай й моїх пару кіловат підуть в +, Так, це мізер, та теж підтримка, яка не яка. Війна. Й кожен з нас має хоч чимось допомагати Вітчизні. Кожен на своєму місці. Нас мільйони. Й кожне від кожного потроху, перетворюється вже в багато.
Дивився що ще можна висіяти під зиму. Насіння сортових троянд. Посіяв.
Посівне відділеня станом на 17.11.2024. Й це далеко не все, що маю посіяти під зиму.
Посипав щедро тирсою юку, кніфофії, агапантус в контейнерах Д12 на грядці, прикоп.
Відпрацював кочегаром в котельні. Отв же й тепло. Вода гаряча є.
Приготував контейнери під зимовий часник з ПЕТ пляшок.
Підготував шлях зручний для доступу до мулу в пересохлому ставку. Викопавши сходи в самому крутому місці схилу. Земля ніби й щільна. Та сходи почали обсипатися під моєю вагою. Знайшов в дровах порізані старі дошки. Ними вистелив ті земляні сходи. Дещо допомогло.
Накопав в ложі пересохлого ставка мулу для тих контейнерів.
Удобрив мул деревним попелом з додаванням борної кислоти. Десь за рецептом суміші №1 по рецепту доктора Мітлайдера щоб вийшло. Де багато кальцію, має бути добавлений мікроелемент бор.
В ті контейнери, в той ставковий мул висадив під зиму зубці зимового часнику купленого раніше. З відповідністю заявленому сорту маю великі сумніви. Та вже який є. Замульчував гарно тирсою. Полив. Експеримент вирощування овочів в контейнерах в заливній грядці розпочато. Маю надію на успіх. Раз в контейнер Д12 випадково потрапила насінина моркви. То виросла нічогенька морквина. Й там ґрунт був, ну зовсім такий собі.
Працював з інформацією, що надходить з Інтернету. Нові замовлення підтвердив. Покупців проконсультував. Ніби все в мене ССЗ. Само собою зрозумілим є. Та далеко не всім. Далеко не завжди. Тож вчасно надана порада другого вартує. А Ваш успіх, то є головним чинником досягнення й мого успіху.
Оплачені замовлення роздрукував. Вже в черзі на виконання.
Потурбувався долею довго не оплаченого замовлення. Може згубив сповіщення про оплату? Ні! То пані так дуркує. Зробила замовлення на наперед оговорених умовах. Моє підтвердження усне, й письмово про дубльоване, отримала. А сказати відразу, що не хоче плати «забулась». Лише ось тепер мені якісь фармани почала мені плести, що платити за товар, то не в її правилах. Слаба? А нахіба ж те замовлення тобі бідненькій було робити? Ну ні, так ні. Купуй деінде. Базар великий. Походи, поторгуйся. Але як надумаєш повернутися. То ось ця моя консультація вартує 180 гривень. Повернеш борг. Стану уважно слухати. А як ще формувати собі комфортне середовище існування, як не через окреслення меж, які не мають перетинати особи з сумнівними діловими та моральними якостями.
Приємно отримувати потік полдяк за недавно й давно виконані замовлення. Надихає на ще більші досягнення.
Та не без ложки дьогтю. Пан вирішив мене зачмурити через не відповідність його мріям, отриманої підщепи черешні. Розібрались. То його помилка. Замість того, щоб купити черешню штамбоутворювач по 60 гривень, він купився на ціну сіянця черешні за 6 гривень. А саме різниця в ціні в 10 разів й є тією ціною, щоб доростити тобі той сіянець до бажаного розміру. Тож не біда. Дорости сам. Й зекономиш в десять разів на покупці. А ні, поверни посилку. Й купи деінде. От вже воістину, «й кожен у нас «Бетховен».
18.11.2014.
План робіт на день допомагає триматись визначеного курсу.
Підготовлено замовлення для наших постійних покупців.
Кухня. На сніданок сьогодні відварена індичатина з капустою, часником в олії. Яблучному оцті з приправою. Десерт сухий з сушини грушевої, чорно бузинової, айвової, зізіфісувої. З зернами льону, соняха, гарбуза. Травою сушеною м’яти та кропиви. + бджолиний пилок до висівкової булочки з гарячим розчинним цикорієм.
Собаці зварив куліш ячмінний з кісткою та шкірою свинячою.
Інтернет. Нові замовлення обробив. Проконсультував по важливих моментах. Нові оплати конвертую в роздруковані замовлення.
Й ті замовлення до вечора були укомплектовані й запаковані.
Правив каталог на Агробізі. Мало. От не маю витримки належної.
Слухав новини в Ютубі. Дуже багато імітаторів. Але дещо таки взнав. Війна…
Замовив на завтра машину. Є плані покататися по Вінниці. Список справ складаю. Вже 19т їх. Встигну за день?
ДСЕС на Сонце напавив. Генерую кіловати. Та не довго. Не стало електрики в мережі. Вимикання планове? Чи в щось вцілили.
Сіяв в посівні ящики, що ще не посіяв під зиму. Насіння вітексу замочив.
Збирав насіння бузку амурського, та пухиреплідники червонолистного.
Відпрацював в котельні. Тепло. Й вода гаряча є.
Бив горіх медвежий. Й для власного споживання, й дітям гостинець в Вінницю завезу. Ще на кущах винограду цього моменту чекали грона смачнючого винограду. Відібрав найкращі. Немає з чого зібрати гостинець, це ще не значить, що немає.
Посадив цибулинки мускарів блакитних в контейнери Д5. Вийшло заповнити 3 ящики.
Й знову маю відмітити неприємний момент. "Штучний недоінтелект" весь час намагається поправляти мій текст Поправляю за ним. Та все рівно щось пропускаю. Тож не дивутесь за окремі абракадабри, що можуть бути в цьому тексті.
19.11.2024.
Сьогоднішній день особливий. Маю помандрувати. Тож від того, як я розпланую все якнайдетальніше отримаю кінцевий результат. Чи з плюсом. Чи з мінусом. Бо ж мандри сьогодні, це не про дешеве. Ну, здається маю принести толк справі за яку взявся. Тепер ті плані потрібно втілити в життя.
Паралельно здійснюється відправка Ваших замовлень. Зустрічайте!
Взяв пакети, мішок. Це щоб не тратитися лишній раз на пакувальні матеріли. Зараз ціни на це добро ахові. Перерахуйте ціну звичайного пакету не на штуки, а на кілограми речовини, з якого він зроблений й порівняйте з ціною тих кілограмів, що ті пакети в собі транспортують. Будете вкрай неприємно здивовані.
Дітям зібрав маленький гостинець. Виноград там очищені медвежі горіхи.
Ще в Турбові зкупився зранку по продуктах харчування. Молоко. Кисломолочний сир, Люблю сало з товстим прошарком м’яса, купив таке. Собаці купив свинячих шкірок та кості.
Розжився в банкоматі на готівку.
Далі по маршруту слідування Вінниця.
Розжився на підвій клена гостролистого, липи. Мої плани, що до програми зимової прививки все більше набувають реальних обрисів. Назбирав насіння гледичії неколючої, видових горіхів. Буду сіяти під зиму.
Промоніторив стан свого здоров’я в лабораторії Сінево.
Скупився по продуктах тривалого зберігання в гуртовому магазині. Капуста, цибуля, морква. По мішку. А як засипле снігом надовго, що їстимемо? Ну й на тепер. Дайкон, капустинку червоноголову. Чому, червоноголовою її звуть? Коли вона синя-синя. Гарний пучок зеленого кропу. Головку пекінської капусти.
На гуртовому ринку скупився по пакувальних матеріалах «безкоштовних» в Ваших посилках. А вони золоті, насправді. Гроші просто зникають, коли сюди добрався. Купив лампочку з акумулятором в котельню. Відключення електроенергії не мають зупиняти мої роботи в сутінки, та щей в теплі. Пересадка рослин в малі контейнери, нарізання живців для подальшого вкорінення, зимове щепленя. Є що робити! Немає коли перечікувати ті відключення. Наша Україна має стати ще більш квітучою. Хай там війна, хай там з неба хоч каміння падає. Тож застосовую дієві контр міри проти ворожих обстрілів електромережі України. Мишкам поїсти купив. Блакитні сміттєві пакети 60 літрові. Для створення міні тепличок про вкорінені живців в череночних ящиках. Купив собі робочі рукавиці, як мені здається, кращі, ніж купував до того. Монтажний ніж, кулькову ручку. Масло до двигуна подрібнювача гілок АРПАЛ 80 БД.
Відвіз колежанці розсади кануперу. Чи то для поповнення колекції. Чи то для гіршого. Син її вернувся з війни, без ноги… Страшу ціну ми платимо за право жити вільними людьми в вільній щасливій Україні. Страшну ціну. Та якою б непомірною ціною була та ціна, ми її сплатимо. Й будемо вільними й щасливими. От побачите! Підарусія не зможе нас знищити. А сама зникне! Пропаде! Як роса на сонці! Повірте відьмаку.
Й сама приємна частина моєї поїздки. Заїхав провідати своїх дітей, Віталія та Вікторію, в їхню Вінницьку реберню. Провідав. Поспілкувались. Погодували мене. «Звичайним» комплексним обідом. От з цього місця більш детально. Я не великий поціновувач користування послугами закладів громадського харчування. Та й того досвіду, що маю, достатньо для отримання доволі негативного враження від послуг наданих деякими закладами громадського харчування, куди мене заводив голод. Й по смакових якостях. Й по порціону. Переважає, так звана молекулярна кухня. Це коли тобі на тарілку кладуть 3 молекули, за це беруть торбу грошей, Й, бон апетит! А тут, у Вінницькій реберні, за комплексний обід, що людям коштує 150 гривень, теперішніми пустими грішми, здорова тарілка, обалдєнно (!!!) смачного бограчу із реберцями. З оговоркою, його малоб’юдженого варіанту. Бо в класичний багатий бограч тільки різних м’ясів може бути покладено на суму врази більшу вартості того бюджетного обіду, що я сьогодні смакував. Тут обмеження польоту фантазії шеф кухаря просто не існує. Та повернусь до свого обіду сьогоднішнього. На друге, ще більша тарілка з спагеті з сиром, м’ясом та овочевим салатом. Вдосталь смачного хліба. Й стакан чудового на смак натурального фруктового узвару. Тож, от з другою стравою я вже не впорався. Третини не осилив. Оце так комплексний обід! Оце саме той правильний підхід! Своїх відвідувачів потрібно любити. Потрібно про них дбати, як про себе. Дякую! Й моїм дорогим діткам, що так гарно дбають про своїх відвідувачів. Й шеф кухарю Вінницькою реберні, пану Сергію Сухомлінову. Відколи він почав працювати в Вінницькій реберні, фанатів цього знакового закладу громадського харчування Вінниці, стало значно більше. Не ображу? Я як назву пана Сергія, поетом від кулінарії. Поет! Й дійсно. Обідня пора. Відвідувачів, як бджіл в вулику. Всі прийшли на бограч й спагеті. Навіть від звичайного щоденного обіду в правильному місці, в правильний час, можливо отримати неперевершене гастрономічне задоволення. Й то до відвалу! Уффф! Оце гарно пообідав.
Брат Олег з Уладівки, з батьківщини, привіз гарний пучок пагонів актинідії Ізумрудної. Буду вкоренять з неї живці. Й з Вами поділюсь. Чекайте змін в каталозі. Саме якраз на стоянці біля Вінницької реберні й зустрілися. Дякую!
На Новій пошті отримав посилку з плодами китайського крупноплідного глоду. Й коли замовлення робив поросив пані, на випадок, як його насіння не зійде, бо ж рік не самий вдалий по насіннєвому розмноженню видався в цей раз. Розумію. Щоб поклала в посилку кілька живців для прививки. Поклала щедро. Дякую!
Ось такі плоди глоду китайського отримав я сьогодні. Для порівняння ягідка спаржі. Десь за розмірами рівна глоду звичайного.
Постригся, Знайшов перевіреного людьми добросовісного поставщика домашнього коров‘ячого молока. Й додому.
Тут чекають непідтверджені нові замовлення. То підтвердив. Платіть.
Бачу подяки за вже отримані рослини. Дякую і Вам! Нехай ростуть! Нехай радують Вас і оточуючих.
20.11.2024.
Планую свій робочий день. Помітив, що написане більш гарантовано потім втілюю в життя. То хіба важко написати?
Часопис поповнив описом подій й думок дня минулого. Інтернет постачає мені необхідну інформацію. Даю їй раду. Нові замовлення підтвердив. Та надав консультацію. Прогноз погоди. Новини. Фейсбук.
Оплачені замовленні роздрукував.
Посіяв насіння Вітексу св’ященного в посівні ящики.
Замінив в котельні лампочку на ту, що з акумулятором. Та планового відімкнення електрики не сталось. Молодці наші енергетики. Гарний в них темп відновлення знищеного війною обладнання.
Порізав на живці пагони актинідії Ізумрудна. Чи Смарагдова? Як теперішнє правило діє. Власна назва перекладається?
Котельня попрацювала декілька годин. Й в хаті тепло. Гаряча вода в бойлері є.
Собаці їсти зварив. Погодував
Прикопати саджанці.
Заготовлений підвій горобини, згідно мною складено плану по зимових щепленнях. Тимчасово прикопав.
Добавилось саджанців в контейнерах Д12. Та продавати їх ще не варто. Нехай коріння вросте в землю. Тоді це буде дійсно саджанець в контейнері Д12.
Куплений недавно кріп помив, прорізав дрібненько, розфасував порційно й заморозив. Порізав на порційні куски сало, також недавно куплене, й поклав на полицю в морозильну камеру на зберігання.
В планах було ще дещо з важливого, як на мою думку, зробити. Та з обіду мав якісь недомагання. Тож все недороблене сьогодні переноситься на завтра.
Знайшов під деревом в парку ось такі горішки. Задався питанням. Що це за дерево? Доволі швидко вияснив, що це гікорі, чи карія. От тепер взнати б точніще. Яка саме карія? Бо їх буває декілька видів. Та все рівно буду сіяти.
21.11.2014.
З ночі, як і обіцяв прогноз погоди, йде сніг. Зима? Чи тільки полякає й розтане? Та все одно потрібно рахувати цей сніг як велике благо. Води в ґрунті обмаль. А сніг це вода. Та ще й на талу землю. Тож зверху ще йде сніг. А в землю вже почала попадати життєдайна волога.
От лише липу крупнолистну свіжепересаджену в контейнери Д12 на грядку не встигли перенсти.
Зварив на льготному нічному тарифові собаці їсти.
Собі на сніданок зробив салат. Помідори, розморожені, літні ще. По 10 гривень. Не по 170…, капуста, цибуля, дайкон, гарбуз, яблуко, кріп, варене яйце, відварене м’ясо індиче, кисломолочний сир, сіль, оцет яблучний, олія. До вінницького хліба. Й навіть мій організм не сказав, що того йому мало. Ну хіба що добавки.
На обід приготував овочеве рагу з індичатиною та беконом. Помідори, кабачки, баклажани, літні, розморожені, капуста, морква, яблуко, гарбуз, посолив, олійки не пожалів. Так можна бідувати!
От вжей хатні запаси моркви, капусти та цибулі закінчились. Вчасно я купив їх по мішк на зиму й в сховищі найшов м місце. Сходив туди, набрав по приблизнго недільній порції. Щоб кожен раз не бігати в те сховище.
Попрацював в Інтернеті. Нових замовлень за ніч 0. Одна дрібненька оплата. Відразу роздруковую оплачене замовлення. Є подяки. Прогноз погоди. Новини. Фейсбук. Ні. До вечора люди відійшли від шоку. Одне замовлення, друге,третє. Є робота!
Питали за Тую Смарагд, щоб чим побільша. Є. В контейнерах 12л. Висотою біля 1 метра. Зараз виглядає ось так:
А туя Брабант? Є і Брабант. Також в контейнерах 12л. Висотою більше 1 метра. Чи щось коло того. Й виглядає сьогодні ось так:
Трішки далі не стало підключення до Інтернету. Тож саме пора йти працювати фізично.
Висадив сіянці дуба лавролистого в контейнери Д5 .
Посіяв карію, як мені підказали, серцевидну, в контейнери 0.5л.
Запіскував живці актинії Ізумрудної, та глоду Китайського.
Фотосесія живців актинідії, природи, Вже деякі фото й застосував за призначенням. Живці актинідії Ізумрудна продаються з сьогоднішнього дня. Правив каталог.
Мав занести посівні ящики з висіяним в них ВІтексом священним в сховище. Та лише підніс до сховища. Щось забігався. Тепер ця робота переходить на завтра.
Котельня. Відпрацював кочегаром. Тепло, з гарячою водою.
Нажаль моя радість, що до припинення віялових відключень електрики виявилась передчасною. Вимкають.
Нарізав живці в котельні за відключеної електроенергії. Сьогодні це Бузина чорна Блек бьюті. З нових маточних посадок в 12 л контенери на осмокоті. Гарно понаростало, як для першого року. Року? Та за пару місяців! Відразу зауваження. А лампочка з акумуляторами, китайське ГІМНО! Здоровенна сама. А світла в пів сили звичайної давала. Й то недовго. Вже не реагує на вимикач. Горить постійно. А скільки того акумулятора? Розрядився. Тепер зовсім не світить. 145 гривень в сраку!
Незважаючи на сніг, декілька оплачених замовлень вже стоять укомплектованими.
Виручають добра пам'ять, де що є розміщене, та ламіновані таблички з їх назвами.
Працюємо й на перспективу. В зиму входить колекція хост. Цим літом підгодована осмокотом ПРО 5-6 місячної дії.
Снігом вкрило грядку з маточниками хост. Ось список сортів хост що є в колекції.
Назва |
Хоста Brim Cup |
Хоста Big Daddy |
Хоста Blue Angel |
Хоста Brim Cup |
Хоста Fantasy Island |
Хоста First Frost |
Хоста Fragrant Blue |
Хоста Golden Waffles |
Хоста Minuteman |
Хоста Old Glory |
Хоста Pathfinder |
Хоста Patriot |
Хоста Phantom |
Хоста Rainbow's End |
Хоста Regal Splendour |
Хоста Silver Threads and Golden Needles |
Хоста Stained Glass |
Хоста Sum and Substance |
Хоста Sunset Grooves |
Хоста Teeny Weeny Bikini |
Хоста Tick Tock |
Хоста Алватин Тейлор |
Хоста Анне |
Хоста Ауреамаргината |
Хоста Биг мама |
Хоста Блю кадет |
Хоста Вайд брим |
Хоста Вайд Брим. . |
Хоста Вихрь |
Хоста волнистая медиавариегата |
Хоста Гинкго крайг |
Хоста Голд стандарт |
Хоста Джипси роуз |
Хоста Джун |
Хоста Еллоу сплэш рим |
Хоста Зибольда ? |
Хоста Зибольда Элеганс |
Хоста Индулата вариегата юношеская |
Хоста Капитан Кирк |
Хоста Крусайдер |
Хоста Нокаут |
Хоста Перл лайк |
Хоста Росомаха (Волверайн). |
Хоста сизая компактная |
Хоста Стилето |
Хоста Тини вини бикини (2019 |
Хоста Файр энд айс (Швед) |
Хоста Франция |
Хоста Фростед Димплес |
Хоста Халцион |
Хоста Lakside Zinger (2022) |
Хоста Night befo Cristmas (2022) |
|
|
Хоста білооблямована. |
Хоста Гуакомоле |
Хоста Пол кет |
Хоста Лейксід Спепелленбідер |
Хоста Літл Тафт |
Хоста Уніфаргетейбл |
Хоста Пати поппер |
Хоста Блю вудсвуд |
Хоста Голден тіара. |
Уууу. Ну зовсім не передала фотографія яскраві барви насіння бересклету темнозеленого крупнолистного, що цьогоріч так рясно вродив. Посіяв під зиму його один посівний ящик. Й зосталось чимало щоб добавити в каталог як новий товар, насіння. Добавлю. 22.11.2024.Плани на день собі намітив. А щоб краще їх притримуватись, то ще й в письмовій формі.Звісно маю значну кількість часу віддати роботі в Інтернеті. Нові замовлення підтвердив. Надав необхідні консультації.Замовлення що оплатили роздрукував.Турбувався тим замовленням, оплати за яке так і не отримав. Невдала спроба. Через Вайбер покупець не відповів. По телефону,так взагалі збив дзвінок. Гадати не буду. Чи то не міг відповісти, чи то така хамська культура з нього пре. Тому відписався на Вайбер. Й сповістив що хотів взнати. Тепер маю зачекати.Котельня. Провів невеличких 2 ремонти. Один вдало. Другий, ніби й нічого не робив. Криворукий… Підлаштовуюсь топити в котлі між відключеннями електроенергії. Ніби встиг. Тепло. Й вода гаряча в бойлері сьогодні не грілась електрикою. Що є знаково. За тих пошкоджень, що зазнала центральна електромережа, кожен зекономлений кіловат час, це вклад в нашу живучість.Ну і котельня, це мій теплий цех. Нарізав живці для подальшого вкорінення, а може й ви встигнете їх перекупити. Бо добавляю в каталог відразу як товар. Свіже оновлення каталогу, це Бузина чорна Блек бюті.
Гортензії волотисті Строберрі блоссом,
та Фрамбозін.
Ще переізав на живці приріст в спіреї японської Кріспа. Та дуже вже бідовенькі ті прирости. В продаж яу живці добавляти не став. Буду сам це волосся заставляти вкоренятись. Нарізані живці відразу заснігував. Підписав. Піскувати й ховати в сховище не став. Наберу об’єм, який я в силах потім розсадити по череночних ящиках за день, тоді з снігу живці простіше, як на мою думку, діставати. Так економніше буду використовувати фунгіцид, яким спробую запобігти грибковим хворобам що чатують на живці до моменту їх вкорінення. Теперішні ціни на це добро просто ахові.Що з саджанців було можливим дістати з під снігу, лягло в оплачені на цей момент замовлення. Вже і запаковані. Вантажу.
По відправці сповістив №№ ТТН. Зустрічайте!Отримав підщепу берези. Маю в колекції декілка декоратиних форм берези. Хочу защепити їх цією зимою. Не без пригод. Замовив раз. Пообіцяли «взавтра» відправити. Чекаю того завтра вже до неділі. А воно все не наступає. Вийшов на зв’язок, щоб відмовитись. Та мене завірили, що посилка ВЖЕ поїхала. Ну поїхала, так поїхала. Добре. Та й на цей раз тиша від Нової пошти. Й продавець не має за правило, видно, сповіщати №№ ТТН. Тож замовляю в іншому місці. Й от сьогодні приходить 2 посилки. А грошей викупити обидві то немає. Мусив позичати… Та все добре, що добре закінчується. Сам собою виник конкурс на постійного поставщика підщеп. Й перший мій поставщик, судячи з побаченого мною, програв. Схоже ця посилка вже поїздила по Україні. Листя муміфіковане. Оце вам й зворотна сторона такої медалі, як післяплата. Люди до 40% своїх посилок не викупають. Й потім той силос достається комусь іншому. Підщепа різна по розмірах. Від нормальної для зимового щеплення, до товщиною з нитку. Така лише годиться для дорощування. То дорощу. Не проблема. Але ж друга посилка прийшла вчасно. Підщепа якісна, одна в одну. Все. Я вже знаю хто буде моїм постійним постачальником підщеп.Куховарив. Щось творити з високої кухні натхнення не мав сьогодні. Просто гречана каша. Я до каш зажарки не роблю. То є більш енергозатратно. Й не корисно. Все що змінило колір на сковороді в сторону чорного, навіть, якщо це лише ще тільки золотистий колір,то є шкідливим для вживання. Тому ще в воду вкришив цибулину, натер мокви, та дрібненько порізав м'ясо індика. Посолив. Та вже в готову кашу добавив небагато олії.А щоб та каша краще смакувала мені, накришив салату. Помідори літні свіже розморожені, капуста пекінська, цибуля, дайкон, яблуко, гарбуз, кріп. Посолив. + оцет яблучний. + олія. Здається з пропорціями вгадав.Ну й до висівкових булочок з гарячим (в міру) розчинним цикорієм приготував простий десерт. Яблуко, гарбуза, імбир в кислому домашньому молоці, блендером збив все до рідкого стану. Й тут з пропорціями вгадав.Собаці їсти зварив. Кості з Вінницької реберні, ячмінна крупа. Перебиті блендером в дрібну стружку овочево-фруктові очистки. Й. Й виявив що в купленого мною молока, в двох з трьох продавців, сметана вже гірчить. Корова на втелінні. А на те не зважали. Поперли вже несмачне молоко на базар… То порадував песика. Тепер його куліш ще й на сметані.Вже зовсім ввечері мене догнали декілька подяк за недавно відправлені замовлення. Й вам дякую! Саме ваші подяки мене надихають здивувати чимось при ємним в майбутньому.
23.11.2024.Планів на сьогодні не складав. Мабуть привіз собі в подарунок з Вінниці якийсь вірус. Горло, нежить. явно є підвищене температура. Зроблю лікарняний хоч на день. Та як я тих планів не складаю, то життя саме не полінується їх наскладати. Ну, регламентні щоденні роботи й хворому ніхто не відмінить. Собаці їсти зварити. Остудити. Погодувати. Котельня. Почистив від попелу котел. Оберемок гарних дрів на низ. 40 літрову корзину рубаного хмизу посередині. Й зверху вже запихаю мішок горючого сміття, зібраного за літо. Старт з одного сірника. Й пішов «хворіти» до ноутбука. А чи є нові замовлення? Не густо. А чи є нові оплати? А з чого? Як нових замовлень не було. Зате є нові подяки. Навзаєм! І не тільки подяки. Пані, чи не на наступний день після оплати, закатала істерику про те, чи вже не поїхало її замовлення. Бо вона очима вже протерла екран свого гаджета, а Нова пошта її так й не пише про № ТТН. Упссс! А ти що не читала умов, як робила те замовлення? Коли варто турбуватись про той № ТТН. А для чого?. Мене цьому не вчили. А може й вчили, та не навчилась. Що з умовами ЗАВЖДИ потрібно ознайомлюватись. Й лише потім приймати рішення. Й це все відбувається коли її замовлення вже на шляху до Нової пошти… Так і пишу. Машина з посилками в дорозі. Ввечері як взнаю № ТТН сповіщу. А на майбутнє: https://miroslav.com.ua/ua/about_us ці умови таки прочитайте. Допомагає багато лишніх думок позбутись. Бяяяядььь, що тут розпочалось! Ця її, виявляється, гідність зачепив. Що посмів зробити таке коректне, як на мою думку, зауваження. Особливо з погляду на те, що робила то вона замовлення не деінде, ам на ІМС. Інтернет магазині самообслуговування. Й з цінами ІМС. Без врахування надлишкового ой якої сьогодні дорогї опіки з мого боку. Сама. Все сама. Тому так дешево! Таки звернув увагу, що про всі питання, які можуть в неї виникнути, я вже завбачливо написав в умовах. Й погнала, й погнала, й погнала. Вже й посилку отримала, а не перестає мене тролити. Відписав, як тільки міг чемно. Й навіть подякував. Бо з цього випадку з банківською карткою для оплати, надсилатиму речення з умов, про строки виконання. А це в межах 7 – 10 днів з моменту зарахування оплати. Й за виключенням тих випадків, коли стаються позапланові поїздки. То може й раніше поїхати ваше замовлення. Хоч наступного дня. Хоч через день. Так стається доволі часто. Але це вже тоді не є правило. Й питати з мене за то не є коректним. Бо читай обов’язкові умови. Там є ще й таке: Якщо Ви з таким порядком речей згодні, напишіть, з умовами ознайомився, та згоден. Якщо Вам не підходить хоча б одна з умов, рекомендую відмовитись від заочної покупки,» Все! Забудь! І я забуду. Маю справ і без того під зав’язку. Якраз в котельні виникла аварійна ситуація. Пішов займатись ремонтом. До вечора намагався виправити ситуацію, та все невдало. Чому? Бо від початку прийняв не вірне рішення. Яке й вплинуло на кінцевий результат. Ну. добре що хоч усвідомив, де я помилявся. Але то вже взавтра почну все спочатку. Хоча в котельні є достатньо освітлення, та вечір для того й є, щоб відпочивати. А система водяного опалення. Чому всі кажуть опалення? Як обігріву! В мене тепло акумуляторна. Тож 2 доби без роботи котла витримаємо не за екстремальних умов виживання. А навіть доволі комфортно.24.11.2024.Визначив чим займусь сьогодні.Таки дотиснув до більш менш успішного результату затягнувшийся ремонт в котельні. Навіть вже під вечір протопив в котлі.Замовлення, що були оплачені на момент від’їзду машини на Турбів, скомплектовані, упаковані. Й поїхали на Нову пошту.№№ ТТН сповістив покупцям. Зустрічайте! Земля копається, тож сезон «Осінь 2024» продовжується.Тут разом з подякою, за отримане своє замовлення, пан садовод виразив тривогу, й сумніви. Чи не нашкодить нульова температура з послідуючим її зниженим до – 5 градусів за Цельсієм його щойно посадженим рослинам. Заспокоїв. Ні. Не нашкодить. Рослинам помірного клімату шкідливими можуть стати температури за – 16 , - 18 градусів за Цельсієм в зоні кореневої системи. А це потрібно, щоб в повітрі був мороз, хоча б більше за 35 градусів за Цельсієм. Й то навряд. Бо чи то мульча в 3 – 5 сантиметрів, яку я надіюсь ви не забули розстелити після свіжої посадки рослин, чи то сніг уже починаючи з тих же 5 сантиметрів і більше не дають холоду проникати в глибину ґрунту. Так за снігу й – 60 морозу в Сибіру на поверхні ґрунту лише -5 градусів морозу.. А температура в мінус п’ять градусів за Цельсієм називається біологічним нулем. Й є самою комфортною для рослин помірного клімату під час зимівлі.Просував вісточку про існування Розсадника в групах садівничих в Фейсбуці. Не так щоб багато тих груп охопив, що маю в своєму списку. Та й то добре.Зарядив електросушарку порізаними дрібненько плодами глоду китайського, добираючись до його насіння, 1 дечко, й гарбузом, всі інші. Й вчасно. Бо гарбузи хоча й зберігаються доволі довго, та не вічно. При нарізанні одного з гарбузів на куски зручні для подальшої переробки виявив одне місце з м’якою, що з твердого стану стала робитися рідкою. А це вже одна доба, й викидай того гарбуза на компостну купу. А не хочеться. Гарбуз це в гривнях, чи не найдешевший продукт харчування. А по своїй споживчій цінності один з самих цінних продуктів харчування. Добавляю його потроху кожен раз й в овочеве рагу, й в салат. Хліб пару разів пік з додаванням гарбуза. А сушеним буде не лишнім в будь якій конфігурації моїх десертів. Хоч сухих, хоч вологих. Й все це за копійки. А в моєму випадку за бартер з сусідами. Дивуюсь з тих же сусідів. Вони свої гарбузи вирощують на насіння. Насіння продали ( Молодці!) А половинки гарбуза повикидали а город гнити. Упссс! А чому? Сушіть, силосуйте в якості корму для домашніх тварин, Консервуйте в вигляді соків, міксів, пюре, кусочками, заморожуйте на зиму… Продавайте тими половиками.Інтернет. Не багато, та прийшло декілька таки нових замовлень. Шок після першого снігу, схоже, в людей проходить. Підтвердив. Надав необхідні консультації. Й по технології поводження з рослинами за зимової погоди. Так! Зима, це не причина перестати займатись покращення м в своєму саду. Особливо коли земля ще копається. Й по збереженню своїх коштів. Люди часто переплачують в рази й рази більше, прямуючи на яскраве світло агресивної реклами, що застосовую зомбуючі психологічні прийоми. А навіщо ж переплачувати кожен раз такі великі гроші?!! Просто добавте собі в закладки посилання на сайти Інтернет магазинів самообслуговування виробника https://miroslav.biz.ua/ або https://miroslav.com.ua/ua/ Й коли виникає потреба в чомусь новенькому для свого саду, починайте свій пошук з них. В мене в окремому файлі подібних посилань, вже на декілька сторінок. Я не вірю рекламі що першою вигулькує в Гуглі, чи на Промі. Там від відвертого шахрайства, до переплат за ту ж рекламу в Гуглі чи Промі в рази й рази від можливого. Не ви ж не діти, щоб вестись на яскраву віртуальну обгортку з яскравих картинок, та зомбуючих текстів складених професійними психологами мозкоправами.Собаці їсти зварив. Остудив погодував.Себе голодом не морив. Каша й салат ще були вчорашні, з холодильника. А десерти готував свіженькі. Самий простий з ранку. Яблуко, гарбуз, сушені груша, бузина чорна, кропива, м’ята, перебиті блендером в кислому молоці до рідкого стану. Й на вечір більш ситний десерт. 10 грецьких горіхів, одне варене яйце, сушена груша та чорна бузина залиті кислим молоком й перебиті тим же блендером до густої маси. З висівковими булочками та в міру гарячим розчинним цикорієм послугували гарним доповненням мого добового раціону харчування.Й все ще не відпускає застуда. От такий мав сьогодні лікарняний.25.11.2024.Плани на день вже маю складеними.Інтернет. Нуль нових замовлень з ранку. Та до вечора парочка замовлень таки з’явилась. Було б і більше. Й третє. Та пан не захтів пристати на умови того, що заявлені ціни відповідають способу покупки в режимі ІМС. Інтернет магазину самообслуговування. Я навіть спочатку десь пішов йому на зустріч. Ну в западло тобі робити замовлення через корзину сайту, напиши його своєю рукою в Вайбері. А мені чи не все одно звідки текст замовлення потім роздрукувати? Добре. Напишу. Й почав дуркувати. Бачу не з наших. Це той хто в будь якій компанії відразу строїть ієрархію. По принципу тюремної камери. Головний, це він, й шістки, шнирі, опущені. Зробив йому зауваження, щоб написав текст замовлення так, що з нього можна виконати його, й відправити без лишніх уточнень в процесі цієї роботи. Елементарні правила діло ведення. В форматі звичайної ТТН. Адреса повна, що потребує Нова пошта. Й саме замовлення, з найменуваннями по порядку, кількість, ціна, сума, загальна сума. Одним текстом. Не на того нарвався. Цю абсолютно логічну вимогу пан сприйняв як власну образу. Почав мене чмурити по телефону. Ну, 3 слова лише й встиг сказати. Все допобачення. Я за межами умов ІМС готовий співпрацювати лише коли погодитесь оплачувати мій час на вас витрачений з розрахунку 800 гривень за годину. Вам дуже було б приємно працювати безкоштовно?Котельня. Старт. Оберемок дров на низ. 40 літрів корзина хмизу перебитого на подрібнювачі гілок АРПАЛ 80 бд зверху дров. Та мішок з горючим сміттям поверх хмизу. Далі докладаю нормальними дровами на жар, за потреби, до поки теплоакумулятори в хатах не прогріються до норми.Ущільнив гарбуз що сушиться в сушарці й дотираю на самій крупній тертці слайсами на решітки, що звільнились ще свіженького гарбуза. Добре мати сушений гарбуз в своїх зимових запасах. Чудовий і по смаку й по корисних властивостях компонент моїх різнопланових десертів. А закінчиться свіжий, то й в овочеве рагу пучку тієї гарбузової сушини можна буде кожен раз додати.Собаці їсти зварив. Кістка. Шкура свиняча з м’ясного майстра, + перебиті на блендері овочеві відходи, ячмінна крупа. Вже з голоду не помре. Ні пес, ні коти. Їм також з собачої каструлі перепадає.Надлишок овочево-фруктових відходів з кухні перебиваю на блендері в кашу й заморожую порційно на потім в фасовочний пакетах.Позаносив в сховище насіння під зиму висіяні, запісковані в відрах, живці що на зберігання в піску вологому закладені.Зібрав ягоди біючини для отримання насіння по замовленню, що вже оплачене.Різав на живці хлист з маточних рослин. Натхнення хватило на Форзицію корейську Кумсон. Їх же відразу й добавив в продаж в каталог.Та вейгелу гібридну Карикатура. Тут самих живців за літо наросло мало. Й дрібненькі. Тож поберіг нерви особливо вразливих покупців. Буду вкорінювати їх лише сам.Рекламу в Фейсбуці на дошках садівничих продовжив.Сайт на Агробізі продовжувати редагувати, мав. Та щось, чи то з Інтернетом, Чи з самим Аробізом сталось. Завантаження йде, йде, йде… Й ніяк не завершиться. Очікувати вічність не в моїх правилах. Ні, то ні.Собі приготувати поїсти маю. Овочеве рагу. Сьогодні це свіжозаморожені порційно помідори, баклажани, кабачки, кріп, та молоде листя хрону. Лише потрібно дрібненько поламати, до стану найдрібнішої крихти, поки не розмерзлося. Бо нарізав його на заморозку доволі великими кусками. Натер моркви, яблука, гарбуза. Нарізав капусти, цибулинку одну, та по порції м’яса індика та бекону. Посолив, поперчив. Олії не пошкодував. Що сказати? Смачно! Й дивлячись на кількість складників має бути й корисно.Перекуси собі забезпечую десертами. З ранку, що по швидше. Це в блендері перебив до стану крему яблуко, гарбуз, сушену груші, бузини, кропиви та м’яти в кислому молоці. А на вечір захотілось «заморської екзотики». То до чаші блендеру набив 10 грецьких горіхів, розморозив порцію домашнього кисломолочного сиру, добавив по пучці сушених грушок, бузини чорної, гарбуза. Блендер вологі продукти не любить. Або сухі, що аж тріщать, або в рідині гарно працює. Тож добавив кислого молока. Й може з пів чайної ложки порошку какао. От і маю «шоколадний» десерт. Розумію, дурять нас з тим порошком какао. Там якщо 10% смаку реального того какао є, то це вже добре. Та грошей лишніх зараз на какао масло, чи натуральне какао не маю. Десь потім собі ті смаколики куплю на кухню.Й «вишенькою на торті», вечірній огляд подяк. Є! Це мій драйвер. Відразу пре на щось придумувати таке, щоб людям сподобалось ще краще за попередні мої більш ніж скромні досягнення. |
- Часопис Розсадника декоративних культур Мирослава Гуменюка за грудень 2024 року.Як для кого, а для мене зима сама гаряча пора року на Розсаднику. Запрошую разом пройти цей цікавий шлях. Я рбитиму, а Ви читайте, дивіться.Повна версія статті
- Й ще одне продовження Часопису Росадника рослин Мирослава Гуменюка за листопад 2024 року.Щось я останнім часом став занадто щедрим на слова. Нагорворив Вам стільки, що й додаткової статті ліміт слів дозволених в ній вичерпав. Та нічого. Останні дні листопада опишу в цій статті.Повна версія статті