Хроніка розсадника декоративних куотур Мирослава Гуменюка за жовтень 2024 року.

1.10.2024.
Плани на день собі намітив.
Інтернет постачає мені актуальну інфомацію. З самого ранку, й після кожного циклу робіт, заглядую в свій ноутбук, щоб не пропустити важливе.
Нові замовлення підтвердив. Проконсультував. Нажаль їх було не по сезону мало. Та це не привід опускати руки. Прцюю!
Оплачені замовлення роздрукував. Та взяв в роботу. Деякіс вже й зкомплектовані, запаковані. Та відправлені з попутною поїздкою до Турбова. Зустрічайте! №№ ТТН сповістив.
Води в яму накачав. Використав відразу її на полив в теплиці №2 та всіх грядок, що перед нею.
Череночник тримаю в зволоженому стані.
Збирав медвежі горіхи. Собі в кишеню 50 штук, на споживання тепер. І в відро як запас на зиму.
Сіяв в посівні ящики під зиму насіння тих культур, що потребують стратифікації, яблуня декоративна Роялті, Ірга, магонія падуболистна, обліпиха, клен сріблястий, каркас. Барбарис оттавський Суперба. (в напівстиглості, експеримент)..
Підживлював маточники в ґрунті золою.
Фото для каталогу. Часопису та Фейсб зробив. Коротеньке відео про Інжир Турецький коричневий відзняв. В Ютубі розмістив. https://youtu.be/2z3cVy8cWw4
Куховарив. Овочеве рагу з телятиною на першу страву. Й десерт з мелених медвежих горіхів, насіння соняха, гарбуза, чіа, льону, кунжуту, з додаванням яблука, імбирю, гарбуза. В суміші з кисломолочним сиром. Вийшла чудова намазка в розрізані навпіл висівкові булочки. До розчинного цикорію.
На фото Інжир Турецький коричневий в контейнерах 12 літрів. На фото в заставці його врожай зібраний сьогодні. В якості експерименту заморозив їх на зиму.
Те насіння, що виставив на продаж потребує, або підзимного посіву, або стратифікації. Тож, щоб розширити часові межі можливості купити таке насіння, застратифікував його. Відправлятиму замовлення вологим насінням в піску, щоб не переривати процес стратифікації.
Вечері мав можливість ознайомитись з цілим рядом щирих подяк за недавно виконані замовлення. Дякую і Вам. Гарну справу робите. Квітучі сади, це добре.
2.10.2024.
Планування дня дозволяє виконити робіт дещо більше ніж зазвичай. Тож і сьогодні написав собі плани на день.
В Інтернеті виглядаю свіженькі замовлення. Йдуть. Але в кількості не радісній. Як там? Одна штучка це купка? Ні, не купка. А три штучки це купка? От скажіть, 3 штучки це купка?
Але й з такою "купкою" працюємо. Роздрукував оплачені замовлення. Вже і зкомплектовані, запаковані. Везти таку кількість замовлень на Нову пошту не рентабельно. Але коли попутно, то вже й не кртичним є економічна складова. Поїхали замовлення. Зустрічайте.
Собаці їсти зварив. Остудив. Погодував.
Воду в яму накачував двічі. Й двічі її використав на полив грядок.
Зібрав врожай яблуні декоративної Роялті. Змолов яблучка. Водою намагався збагатити насіння, вимивши м'якоть. Та побоявся ризиків втратити насіння. Тому вилив на мішок суміш насіння та м'якоті, щоб вода стекла.
Думав що і іще якесь насіння встигну зібрати, та час збіг дуже швидко.
Приготував собі поїсти. Сьогодні смакуватиму жареною картоплею. Та огірками хвилинка. Це коли порізані огірки вимочуються в часнично оцетовому соусі, з додаванням олії, солі та чорного свіжозмеленого перцю.
Отримав ряд подяк за недавно виконані замовлення. І одну "подяку" за ідеально виконане замовлення зі знаком мінус. Пані надала мені фото докази просто бездоганно виконаного замовлення й прекрасно доставленого її перевізиком. З коментарями, що це ЖАХ. І що вона хотіла б бачити інший сервіс. Порадив ще раз вдумливо прочитати умови, на яких я її пообіцяв виконти її замовлення. Все зроблено в межах її скромного бюджету. Булоб більше грошей. Булоб більше сервісу... Й тут же позначив неадекватного покупця як не бажану особу. Нехай купить собі холодильник, і йому вже тоді трахає мозок. Мені не потрібно. Я свою роботу роблю завжди гарно.
Вже б і завершив. Та ось вичитав слідуюче, стосовно ненависті окремих недопокупців до моєї скромної особи. Звідки береться та ненависть? А з трьх причин.Перше. Бо вони бачать в мені загрозу. Друге. Бо вони ненавидять самих себе. І третє. Хотіли б бути на моєму місці. Перший пункт відпадає відразу. Ніяких зароз від мене їм не надходить. А от наступних 2 пункти цікаві для розгляду. Та це вже не моя справа. Бо я і сам себе люблю, і не маю бажання бути на чужому місці. Мені й так дуже добре.
Туя складчата Корнік. В контейнерах 0.5л по 39 гривень.
Череночник вже в повній мірі трансформувався в посівне відділення Розсадника. І це ще далеко не все, що я маю можливість і бажання висяти під зиму в цей раз.
3.10.2014.
Плани на день собі намітив. Спробую їх втілити в життя.
Собі приготував поїсти. Гречана каша, тільки не проста. З цибулею, морквою та телятиною. І не зажарюю як зазвичай роблять. Бо все що змінило колір під час жарки до золотистого, а то й до відверто чорного. Й таке стається, а викидати було жаль, набуває канцерогенних якостей. До каші приготував вітамінний кисло гострий соус. Мій рецепт. Молоде листя хрону, петрушки, цибулі шніту, по пучку. Часник, яблуко, гарбуз, варене яйце, олія, сіль, Блендер. Смакота! Вгадав! І на смак. І по дії на організм. Він просто заспівав від щастя.
Череочник тримаю в зволоженому стані.
Домашня сонячна електростанція добавляє у внутрішню мережу свою частку електроегенергії. Сонячно.
Удобрював попелом маточники в грунті. Відсіваю через пластикоивй ящик кусочки деревного вугілля, від не згорівших повністью дрів.
Збирав насіння, що потребує підзимнього посіву.
Веду посів насіння під зиму. Сумах оцетовий, шипшина собача, бундук канадський,
Набирав в яму воду двічі. Один раз добавив поливну воду настій деревної золи + борну кислоту.
Поливав. Використав 2 ями води.
Тую складчату Корнік в контейнери Д12 з контейнерів 5л пересаджено. І вже на грядці.
Підготовка замовлень. Упаковка. Відправка. Й знов попутна відправка.
Фотографував для каталогу, часопису та Фейсбуку.
Заморозив ще добру жменю інжиру.
Зібрав кишеню медвежих горіхів. Побив. Приготував на їх основі собі десерт до розчинного цикорію з хлібцями хрусткими житньо солодовими.. Сьогодні в такій конфігурації: медвежий горіх, шипшина (половинки після добування насіння), яблуко, насіння льону, соняха, кунжуту, та чіа. Кип'ятком відрегулював консистенцію. Й гарно вимішав з кисломолочним сиром. Все, десерт готовий. І скажу Вам, гарно зайшов.
Ось такі яблука вродили. Сорт Луна.
Інжир Брунсвік продовжує віддавати свій другий врожай.
4.10.2024.
Визначив собі чим займатимусь сьогодні. Планування короткострокове допомагає мені не звернути в бік від наміченого, з погляду на більш далекоглядні мої плани.
Значну частину робочого часу витрачаю на роботу в Інтернеті. Першим ділом реагую на нові замовлення. Підтвердив. Проконсультував. Все те, що я розказую є в правилах, та лишній раз акцентувати на важливі моменти незавадить. Й про пожиттєву 16.2 % знижку не забуваю вказати. Як? А дуже просто. Купуйте не через Пром, де я на платній рекламі, а прямо через сайт. І добавляйте посилання сайту собі в закладки. Статистика не бреше, ще захочите знову купити наші рослини. А де посилання на сайт? А в закладках. Чекало саме на цей момент.
І не дарма я витрачав свій час. Ось вже й прийшли сповіщення про оплату. Роздрукував оплачені замовлення.
Оперативно ті замовлення вже і підготовлені, й запаковані. Й відправлені Новою поштою. Зустрічайте!
Багато часу займає збір насіння для підзимніх посівів. А ще більше часу витрачаю на його збагачення. Чого тільки вартує навиколупувати з шипшині її насіння, чи дістати насіння хеномелісу. Але зате потім в штуках висіяного насіння я обганяю в рази, чи навіть в десятки разів темп того самого живцювання, наприклад. Тож воно того варте.
Звернув увагу на грядку свіжо пересаженого хрону. Молоде листя якого я використовую в своїх кулінарних експериментах. А молоде листя вже перестає бути молодим. Спасаю, що ще відповідає необхідній якості. Нарізав його в таз. Перемив двічі. Порізав. Та порційно заморозив на потім.
Сьогодні приготував собі поїсти овочеве рагу з телятиною. Кабачок, баклажан, помідори, цибуля, часник, морква, телятина. Сіль, перець чорний свіжлзмелений. І мій організм сказав що дуже навіть не проти. Та воно й смачно.
На десерт до розчинного цикорію намазка на хрусткі житьо солодові хлібці з перероблених в пасту медвежих горіхів, насіння льону, кунжуту, чіа, та соняхів. З додаванням яблука, половинок шипшини + кип'яток для досягнення необхідної консистенції для зручного споживання. Сьогодні без сиру. Й не прогадав. Сир, він маскує первинний самкм страви. А неповторна кислинка від шипшини робить споживання такої страви справжнім гастрономіним св'ятом.
Череночник - посівне відділення, тримаю в оптримально зволоженому стані. Черговий раз підживив розчином повного мінерального добрива стакани з піском де йдем процес вкорінення горизонтальних відводків винограду.
Приємно читати подяки від наших покупців, що вже отримали свої замовлення. І Вам дякую!
Назбирав кишеню медвежих гріхів. Перебив їх. Дістав ядро. Маю заготвку для приготування поживного смачного десерту на завтра. Рано вранці ще темно. То я точно не збирав би ті горіхи . А так, тільки ркуку протягни.
Айстра багаторічна кущова бордюрна Араміс розе. (ARAMIS ROSE) Маточні екземпляри в контейнерах 5 літрів саме цвітуть.
5.10.2024.
Придумав собі роботу на сьогодні.
Чи то та робота сама мене придумала задіяти. Ну куди ти подінешся від огляду за новинами, що приходять з Інтернету? А нікуди! Тому реагую на нові замовлення. Підтвердив. Проконсультував. Чекаю на оплату.
Не всі. Але більшість вже і оплатили й сповістили, що оплатили. Роздруковую такі замовлення. Та виконувати їх сьогодні навряд чи вдастся. Починає моросити дощик.
Висівав в посівні ящики насіння, що потребує підзимніх посівів. В череночнику - посівному відділенні грядка з посівними ящиками стає все довша і довша.
Висівав, чи росаджував? В контейнери 0.5л. по одному каштану кінському. З перервами нам приготування грунту.
В саму мокру пору дня затіяв генеральне прибирання в хаті.
Покуховарив. Я кщо можна так сказати. З ранку обійшовся десертом з мелених медвежих горіхів, полвинок шипшини мультифлори, насіння соняха, чіа та кунжуту з грушею. Кип'ятком допомагаю блендеру перебити інгрідієнти в пасту. Яка в прикуску з висівковими булочками до розчинного цикорію дуже навіть смакує.
В Вайбері поспілкувався з потенційним продавцем. Дивним. Пан "продає" лаванду, та плетені гібіскуси. Та ні каталогу, ні фото товару, ні цін не надав. Просто "він продає, бо простий хлопець". Хотів як краще. Зробив зауваження, мол, а де ж твої ціни, фото, чи хоч опис товару... Як я можу зробити вибір серед безлічі інших пропозицій. УУУУУ!!! Що тут почалось, аж 3 голосових сповіщення ображеним гнусавим голосом, про те, що... А навіть не знаю про що. Образив "простого" хлопця. Як людина що маю деякий позитивний досвід. Рахуйте, торгую доволі успішно, через посилторг з часів Радянського союзу... Спробував таки навести на шлях істинний. Ні. Нівяку! Образа лише зростала в "простого" хлопця. А може й не простого? З голоду ж він до цього дня ще не помер. Щось є в тих хитрих таємних пропозиціях. Гіпноз? Психологічні маніпуляції? Та мені про те вже не взнати. Немає каталогу, то ніхто нічого мені й не пропонував... Старий радянський бюрократ. Якого на понт не візьмеш.
Назбирав кишеню медвежих горіхів. Перебив. Дістав ядро. Стандартних пів стаканчика одноразового. Готуюсь до завтішнього ранку. Підсів на десерти з медвежим горіхом. А тих горіхів під деревом все меньше й меньше нападує. Воно й зрозуміло. Я кожен раз підзбирую. Помічники. Миші підїдають. Судячи з погризених горішків, ті не багато собі забрали врожаю. Більше, це білочки, та якісь, чи то хомячки, чи морські свіинки здичавілі? Бачив одне чорненьке звірятко товстеньке, й на майже відсутніх коротеньких лапках. Може й пташки які підпасаються. В мене в саду їх повно всяких. Та хватило всім. Врожай видався гарним. Нехай. Я не знищуватиму конкуренів, лише через те, що мене жаба задавила. Нехай живуть.
Ой які приємні подяки отримую він наших покупців. І на Пром написали, і по телефону особисто сповістили, й на Вайбер аж декілька подяк прийшло. Приємно! Дякую! Та я що? То ви таку гарну справу робите. Як наша Україна може стати квітучою, як не тільки вашими стараннями зробити свої сади самими квітучими. Іншого рецепту немає. Нам би ще прокляту Підаруссію перемогти! Скільки вже героїв обміняли свої життя на смерть воргів, з ліку збитись можна. Та переможемо! Я точно знаю.
І коротеньке відео про айстру багаторічну бордюрну Араміс розе дивіться за цим посиланням https://youtu.be/_v6rWF7blIM Як то кажуть краще один раз побачити...
Добавив в продаж насіння Клематису Тангутського. Цна 25 гривень за порцію, як на фото. Важливе зауваження. Насіння не потребує тривалої стратифікації перед посівом.
Піраканта Оранж глов в контейнерах 12 літрів по 1250 гривень вже в продажу.
Піраканта Оранж глов. НЧ. Живці для вкорінення по 10 гривень за 1 живець. по 7.5 гривень з 10, по 5 гривень з 100. Вкорінюється й за зимового черенкування й за літнього причудово. Готовий надати консультацію як досягнути успіху в самлстійному розмноженні піраканти вкоріненням живців. Зеконгомите купу грошей. Й набудите безцінногт досвіду . 2 в 1.
6.10.2024.
Ой, який гарний дощ пройшов вночі. Й на день погода скоріще волга. Час від часу починалась мряка.
Давно не варив собі ячмінну кашу. Сьогодні виправився. Варю ячмінку. Та просто кашу зварти в мене не вийшло. Добавив ще в окріп цибулю, моркуву, телятину, болгарський перець, помідорку. Посолив, поперчив. Вже в готову страву добавив олії. Й на виході маю такий собі ячмінний плов.
Приготував собі десерт з медвежих горіхів, половинок шипшини, насіння соняха, льону. кунжуту та чіа з грушею. До кисломолочного сиру. Й без. Бо однієї порції суміші хватає на 2 варіанти її споживання. Й це вже дві різних страви.
Працював з новими замовленнями. Підтвердив. Проконсультуав.
Оплачені замовлення роздрукував.
Ой як вчасно прийшли гроші. Тут же закриваю ними необхідні платежі. Оплатив за спожиту в минулому місяці електроенергію, поповнив рахунок на мобільному телефоні. Погасив борг за рекламні послуги перед Фейсбуком.
Про це окремо. Фейсбук зовсім вирачає відчуття реальності, коли мова заходить про МОЇ гроші. І знову, мене зловили на умовних рефлексах. Весь час брали по 0.1 долару за один заход на сайт. Дорого сильно. Але я повівся. Коли підключився на їх рекламу то в цей раз ціна питання виросла аж в три рази. 0.3 долара за клік. Ще один фінт вухами, це часові межі. Раніще було 35 доларів на 7 днів. Й далі потрібно створювати нову рекламну кампанію. В цей раз 35 доларів в день 1 без обмежень по строках публікації. Це якби я не звернув уваги, то через деякий час став би винен Фейсбуку навіть свою хату... Жорстко працюють в Фейсбуці. Ну і вишенька на торті, це коли я прозрів й швиденько призупинив рекламу, нарахування боргу за неї не припинилось. Знову, якби сам себе не проконтролював й заспокоївся на зробленому, тоб за короткий час став би боржником й бакрутом... Й все "по чеснку". Лише знищення публікації зупинило зростання мого боргу перед Фейсбуком. Ну і головне. Відсліжую звідки до мене приходили за цей час покупці. А ні одного з реклами в Фейсбуці. Все! Далі немає про що розмовляти.
Робив нові фото. Й для каталогу. Й для часопису. Й для Фейсбуку.
І сьогодні мені дякували за виконані замовлення. Дякую і Вам!
Зібрав врожай ягід Піраканти Оранж глов з одного маточника в контейнері 12 літрів. Вона чудово розмножається насінням. Та добре передає материнські якості потомству. Все та ж піраканта. Все така ж колюча. Все така ж вічнозелена. Все такі ж помаранчеві ягоди. То чому втрачати таку нагоду й не посяти насіння Піраканти Оранж глов під зиму? Щоб весною мене посівні ящики засипали дружними сходами.
Виноград пустив корені в горизонтальному відводку. Останній вузол в першому пагоні, що я заставиив вкорінятися. Нажаль в другому пагоні картина не така радісна. Може через те, що прошйло доволі багато часу після того як я пешого пагона розклав по сатканах з піском? Але ще не зима. Експеримент триває. Що можу сказати вже. Запізно розпочав тим займатись. Дуже довго вкорінені живці стояли без нагляду в малих контейнерах. Взагалі диво, що не повмирали. Бо ж не на грядках де полив, хочаб раз в 3 дні, та регулярний. А обабіч під альтанкою виживали. Потім перевалив їх в 5 літрові контейнери. Потім мав дочекатися поки наростуть пагони на всю довжину опори. Дав хоч трішки визріти лозі... А час то йшов. Але побачене надихає.
Пропустив через шнекову соковижималку врожай ягід піраканти Оранж глау. Так буде легше потім відмити з м'якоті її насіння.
Порційно переробляю шипшину. Безвідходна технологія. М'якоть іде на десерти. За 15 хвилин роботи на 1 порцію вдалось нарізати й начистити шипшини. Це для розуміння вартості нового продукту в моєму раціоі. Насіння відмив й поставив просушуватись. Сам я шипшину собачу, вона ж і звичайна, вже посіяв. Тепер збиратиму для продажу. Хто займається трояндами, тому потрібна шипшина на підвої. Часом купити готовий підвій вже є проблемою. Тож надаватиму вам можливість виростити підвій троянд самим з нашого насіння. Саме пора робити підзимні посіви.
Добавив в продаж Скабіозу багаторічну кавказьку білу в контейнерах Д5 по 25 гривень.
7.10.2024.
Й сьогодні погода скоріще дощова. Ой як добре. Гарно пролити землю з осені, це до граних врожаїв в наступному році. А якщо та волога щей з неба, то це взагалі чудово.
З інтернету надходять новини. Є нові замовлення. Підтвердив. Проконсультував.
Оплачені замовлення роздукував. Вже і зкомплектовані, упаковані. Відправлені. Зустрічайте. Нажаль поїхали не всі. Відправка попутна, з поїздкою на наперід визначений час. Тому ото скільки втиснулось в вільний час. Тих і зустрічайте.
Флотаційним методом відділив насіння піраканти Оранж глов від м'якоті. Поставив на просушку до сипучості. Сіятиму під зиму. Піраканти потрібно мати в запасі багато. Це чудовий матеріал для створення живоплотів.
Добув насіння з Шипшини Донецької безшипної крупноплідної, та висіяв під зиму в посівний ящик. На фото внизу зліва Шипшина собача (звичайна), для полівняння. Половинки шипшини, що залишаються після вилучення насіння. додаю до десерту з медвежим горіхом, насінням соняха, кунжуту та чіа з грушею, Перебитих блендером до стану пасти, до кисломолочного сиру.
Гарним врожаєм порадувала айва Мир. Їсти її свіжою, це, ну на дуже особливого поціновувача. Хіба бобру зайде такий самколик за делікатес. Тверда. Але смачна. Тому ввімкнув мозок, і згенерував ідею. Яку відразу і втілив в життя. Накришив дрібненько м'якоть айви в чашу блендера. Погружним блендерм перебив в рідкий стан. І використав в якості приправи до макаронів по флотськи. Й здається вгадав! Смачно! Я так розумію, що зайде й в десерті з горіхами, та насінням соняха, льону, чіа та кунжуту. То вже взавтра спробую. Бо з одного плода вийшла повна чашка рідкої айви. А використав за раз меньше половини тієї чашки.
Захотілось літа. Тому накришив літнього салату. Помідори, огірки, болгарський перець, цибуля, капуста. З часнику та яблучного оцету зробив соус. + олійка та свіжозмелений чорний перець і сіль відрегулювали смак до найкращого з можливого.
ТТН по відправлених посилках сповіщаю покупцям.
8.10.2024.
Що робитиму сьогодня? Поміркував, й вже знаю що.
В межах дії нічного тарифу варю собаці їсти. Стандартний рецепт. Кістка, шкіра свиняча, ячмінна крупа, вода, сіль. Та сьогодні щей почав збагачувати такий куліш розмелиними блендером відходами від власної кухні. Пару перестиглих груш, верхні пелюстки від капусти, по качану яблучному та айвовому. От вже й вітамінами став багатший той куліш. Дивуюсь з самого себе. Чому так раніше не робив?
Набив порцію з 50 медвежих горіхів, начистив порцію шипшини крупноплідної. Насіння шипшини збираю окремо.
Себе не обділяю смаколиками. Приготував десерт з медвежого горіха, шипшини, айви, насіння соняха, льону, кунжуту, чіа. З водою перебитих блендером до стану пасти. До кисломолочного сиру. З висівковою булочкою та розчинним цикорієм, саме те що потрібно. І для здоров'я, і для б'юджету.
Добавив в продаж насіння Шипшини собачої. Ціна 25 гривень за порцію як на фото.
8.10.2024.
Що робитиму сьогодня? Поміркував, й вже знаю що.
В межах дії нічного тарифу варю собаці їсти. Стандартний рецепт. Кістка, шкіра свиняча, ячмінна крупа, вода, сіль. Та сьогодні щей почав збагачувати такий куліш розмелиними блендером відходами від власної кухні. Пару перестиглих груш, верхні пелюстки від капусти, по качану яблучному та айвовому. От вже й вітамінами став багатший той куліш. Дивуюсь з самого себе. Чому так раніше не робив?
Набив порцію з 50 медвежих горіхів, начистив порцію шипшини крупноплідної. Насіння шипшини збираю окремо.
Себе не обділяю смаколиками. Приготував десерт з медвежого горіха, шипшини, айви, насіння соняха, льону, кунжуту, чіа. З водою перебитих блендером до стану пасти. До кисломолочного сиру. З висівковою булочкою та розчинним цикорієм, саме те що потрібно. І для здоров'я, і для б'юджету.
Добавив в продаж насіння Шипшини собачої. Ціна 25 гривень за порцію як на фото.
Нові замовлення підтвердив. Проконсультував нових покупців. Дбаю щоб не тільки купили в нас саджанці, а й мали в тому починанні успіх.
Оплачені замовлення роздрукував. Потихеньку комплектуємо.
Двір заповнюється зкомплектованими замовленнями. Тут же й запаковуємо. Частина замовлень сьогодні поїде в коробках і тюках. З малобюджетним пакування "внавал". А частина в пакуванні "палета - борт", за побажаннями покупців.
Вже і їдуть Ваші замовлення Новою поштою. Зустрічайте! Дякую за покупку.
Розносив деревну золу по маточниках в ґрунті.Попередньо просіявши її. З метою зібрати деревне вугілля, що трапляється в золі.
Збирав насіння.
Виноградовик аконітолистний, піраканта Вентоукс ред, моє сьогоднішнє скромне досягнення.
Фото для каталогу, часопису, Фейсбуку зробив. Поступово обробляю їх та застосовую за призначенням.
Готував землесуміш. На 2 відра землі з контейнерів покійників добавляв пісок з одного череночного ящика й по великій приогршні деревного попелу з додаванням борної кислоти.
Досіяв насіння каштану кінського в контейнери 0.5л.
Попрацював над текстами табличок. Роздрукував.
Кіно про Розсадни відзняв. Щось не так зробив з обробкою відео. Бо за першої спроби Бтьюб в мене його не прийняв. Друга спроба виявилася більш вдалою. Ось вже й ділюся посиланням на це відео: https://youtu.be/T8iApnQ9fRg
Ворота сьогодні почали обшивати оцикованим металопрофілем.
Правив каталог. Добавляю в продаж
живці дя вкорінення піраканти Вентокс ред. Та
туж піраканту Вентокс ред, вже як товар, в контейнері 12 літрів.
Зібрав порцію з 50 штук ведмежих горіхів. Побив. Дістав ядро. Буде мені з чого робини взавтра десерт.
А сьогодні приготував літній салат. Огірки, помідори, болгарський перець, цибуля, капуста. Для ситності добавив варене куряче яйце та кисломолочний сир. Здобрив соусом з яблука, яблучного оцету та часнику. + олія та сіль за смаком.
Й сьогодні ціла серія подяк зайшла, як на Вайбер, так і на сайт на Промі. Дякую і Вам!
Повторне осіннє цвітіння мініатюрної жовтої троянди.
Троянда мініатюрна рожева. Повторне осіннє цвітіння.
9.10.2024.
План першочергового на сьогодішій день для себе склав. Сам собі режисер.
Собаці їсти приготував. І сьогодні до стандартного рецепту додавав перебиті в пасту малоцінні для власного вживання фрукти.
Собі десерт приготував. Медвежий горіх, м'якоть шипшини, груші. Насіння соняха, льону, кунжуту, чіа. Кип'яток для регулювання оптимальної вологості кінцевого продукту. Ніби всьго закладав в чашу блендера потроху, а десерту стільки, що розділив на 2 порції. Одну змішав з кисломолочним сиром. А друга й так зайшла. З висівковими булочками до розчинного цикорію. Кави та чаю (Caméllia sinénsis) останнім часом стараюсь регулярно не вживати. Надлишок кофеіну в організмі мені користі не приносить. А про гаманець вже і говорити нічого.
Інтернет постачає мені нові замовлення. Обробляю їх. Щось сьогодні не сильно завантажений такою роботою. По мінімуму. Й це за умови такої золотої осені. Та всеж. Підтвердив. Проконсультував.
Оплачені замовлення готуємо. Що встгли зробити до попутної відправки, вже і поїхало. Та день не закінчився. На наступну відправку готуються ще замовлення. Щоб черга зникла зовсім.
Попрацював з замовленнями, які довго не оплоченими рахуються. Сам не можу їх видалити. А раптом оплатили й мовчать. Та дива не сталось. Є такий тоненький прошарок людської спільноти, що не думають що самі творять. Поробили свої замовлення й не маючи на меті їх потім оплачувати. Та щей малодушно в кілька спроб намагались мене обманути про свої наміри. Та сьогодні по ним прояснив ситуацію. Ні! Ну ні, так ні. А їм позначка в карму. Неблагонадійний!
Фото нові відзняв. Застосовую в змінах каталогу.
Насіння піраканти Оранж глов по 25 гривень за порцію як на фото.
Клен Гіннала. Насіння по 25 гривень за 25 штук. Вже в каталозі. Можете замовляти для підзимного посіву.
А я собі їх сьогодні вже висіяв в посівні ящики. Й для гарантії успіху по 2 ящики кожного.
Також зібрав насіння ялівцю звичайного й ящик посіяв під зиму.
Обробив виноградовик та піраканту на насіння. Поставив просушуватися до сипучості.
Розсипати попіл по маточниках. Мав. Та щось руки не дійшли. Прикро звісно. Але вже є як є.
Обійшов клематиси що цвітуть повторно, уточнив сортність. Й недарма. Знову мені підсунули пересорт. Як дешево люди продають своє добре ім'я... "Чтото Мираслава давно не видел". АГА! Ще довго не побачиш з таким підходом до справи.
Садив в контейнери д5 сіянці барбарису. Ті що є в продажу вже закінчуються.
І сьогодні були проведені роботи по зашиванню воріт оцикованим металопрофілем. Все. Ворота є. Правда одна сторона за воротами огожі ще є лише каркасом огрожі. Туди руки не встигли дійти. Темніти почало раніще.
Збирав грецькі горіхи. Натхнення хватило назбирати половину середнього пакету. Й то добре. Я за теорію малих кроків. Нехай потроху, але не зупинятись. Таки за день перероблено роботи чимало. Навіть якщо рахувати по чомусь одному, то це ні про що. То на загал картина не така вже й сумна. А враховуючи що рік з 365 днів, й кожен день не сидіти, то навіть не погана картина виходить по тій теорії малих кроків. Чи не так?
Якийсь час потратив на кухню. Приготував овочеве рагу з телятиною. Сьогодні страві додавав кисло солодкості ще й за рахунок дрібно тертої айви. Й це вірне рішення. Смачно! Ще пробував приготувати щось смачненьке з столовим буряком. Розумиіючи, наскільки це корисний продукт. Та на цей раз мене моє натхнення не порадувало. Може й корисно. Та точно не смачно. Відставив в холодильник. Прийде час, і слушна думка підскаже як зробити те вариво смачним делікатесом.
Оставались не спожитими 2 плоди айви. Переробив іі на 5 порцій дрібно потертої авйви. Й заморозив до винекниння потреби її застосувати.
Й ще 4 плоди айви приніс на кухню з саду. Дійдуть руки й її пероблю й заморозю порційно. Все меньше харчів матимему потребу докуповувати за гроші.
Пвторне осіннє цвітіння клематису Джон Піктон.
Повторне цвітіння.
10.10.2024.
Планую що корисного для справи робитиму сьогодня.
Набив 10 грецьких горіхів. Молоді горіхи дещо гірчат за рахунок шкірки. Спражив в мікрохвильовці. Гірчинка зникла. Зате з'явився аромат пражених горіхів. Начистив порцію шипшини. От і є заготовка для приготування мого десерту.
Зробив десерт з грецьким горіхом, шипшиною, грушею, насінням соняха льону. Кунжуту, чіа. З кип’ятком. Половину змішав з кисломолочним сиром та спожив з висівковою булочкою з розчинним цикорієм. А половина чекає на наступний раз.
Відбулась упаковка, відправка замовлень Новою поштою з попутною поїздкою до Турбова. Зустрічайте! Працюємо.
Собаці їсти зварив. Кістка, шкіра свиняча, ячмінна купа, фруктово-овочеві відходи подрібнені до стану рідини. Остудив. Погодував. Вділив і котам. Ті чекають на свою порцію. І поїдають з куди більшим задоволенням за котячий покупний корм.
Розніс певну кількість відер просіяної деревної золи по саду. Обсипаючи пристольні круги маточних рослин.
Й не дарма. Ті віддячують рясними врожаями. Збирав і сьогодні насіння для підзимних посівів.
В посівні ящики висіяв сьогоді 2 варіанти. Виноградовика аконітолистного. Ракітнік Золотий дощ.
Збирав грецькі горіхи. Зібрав відро чорного горіху.
Перемолов 3 плоди Айви, вийшло 8 порцій які відразу заморозив. Зимою мій раціон харчування має бути не гіршим ніж тепер є.
Прикручений весь профіль оцинкований до огорожі, що примикає до воріт.
Назбирав медвежого горіха й набив порцію. Куца, було багато неякісних. Доб’ю грецьким горіхом.
Порізав роздруківку бірок.
Нових замовлень з добу було небагато. Та щей подрібніли. А ж до 50 гривень за замовлення. Й відпрацьовую. А що робити?
Шукав в Інтернеті якого б насіння ще посіяти під зиму. Ризикнув. Купив дещо в двох місцях. Чекаю на посилки.
Насіння Ракітніка Золотий дощ вже в продажу. 25 гривень за порцію в 25 штук.
Насіння Аморфи добавив в продаж. 25 гривень за порцію як на фото.
11.10.2024.
Плани на день для себе намітив.
Гречану кашу зварив. І знову не просту. Ще в оду, до крупи покришив одну цибулину, натер моркви, нарізав дрібненько порцію телятини. На десерт, приготував лінивий десерт. Сьогодні без м’якоті шипшини. Тому і лінивий. Горіхи, насіння соняха, льону, кунжуту, айва. Все! Кунжут закінчився, насіння чіа закінчилось. Чищені зернята гарбуза закінчились. Але і за цієї комплектності готового продукту отримав стільки, що є що розділити на дві частини. Половину змішав з кисломолочним сиром. А другу половину спожив в чистому вигляді. З висівковими булочками до розчинного цикорію.
Насіння айви з качанів вибрав. Ще мало для посіву в 1 посівний ящик.
Заламінував бірки, порізав.
Розносив просіяну золу по маточниках в горунті.
Ящики з деревним вугіллям, отриманим від просіювання золи, сховав від
Насіння в каталог добавляв. І не тільки. М’яту в контейнерах Д12 також почав продавати. Вже гарна. Можна.
Купу часу потрачено на підготовку до, спочатку холодного пуску, а потім, можливо й гарячого, піролізного водогрійного котла. Й все марно. Точно не сьогодні. Виявились несправності які ось так, голими руками не усунути. Прикро. Температура в хаті все падає і падає. І це ще не похолодало суттєво. А вже прогноз обіцяє.
Зробив фотографії для каталогу, часопису та Фейсбуку. Поступово обробляю фотографії, та застосовую за призначенням.
Нових замовлень поступило не густо. Зовсім не густо. Й сильно здрібніли. Та це не привід опускати руки. Нові замовлення підтвердив. Проконсультував. Й дуже вчасно. Бо як кажуть, краще з розумним згубити, ніж з дурним знайти. Хто не сприймає моїх умов як аксіому, з тим прощаюсь.
Оплачені замовлення роздрукував. Вже в більшій частині й укомплектовані. Відправку підгадаю з попутною поїздкою до Турбова.
Радують нові подяки за отримані замовлення. І Вам дякую!
На вечерю до гречаної каші зробив літній салат. Та незвичний. Замість просто яблучного оцту заправив його соусом власного винаходу. Все той же яблучний оцет, зелень петрушки та зеленої цибулі шніту, молоді листя хрону, часнику, перебитих блендером до стану рідини. Для ситності добавляю варене яйце та кисломолочний сир.
Ще експериментував з приготуванням, спочатку лаваша, потім млинців. Ні. Це не моє. Як то кажуть, перший блін комом. А в мене й перший, й другий й всі наступні. А як подумати що жарена страва зі зміною кольору до коричневого, а то і чорного, вже є шкідливою, то може й добре, що я такий безрукий.
Повторне осіннє цвітіння Керії японської махрової.
Радують повторним осіннім цвітінням вейгели.
Перше цвітіння маточного куща гортензії волотистої Фрамбозін.
12.10.2024.
Нічний дощ зробив велику роботу. Все полито. Все радується чудовій осінній погоді.
Планую свій робочий день. Допомагає.
Інтернет моніторю і з самого ранку, й на протязі дня. Чередуючи свою фізично активну роботу з відпочинком за екраном ноутбука.
Кухня. Десерт приготував з горіхом грецьким, шипшиною, айвою, насінням соняха, льону та вареним яйцем.
На основу страву сьогодні претендує вівсянка з цибулею, морквою, айвою та телятиною.
А щоб було самчніще й корисніше, до помірно гострого соусу з часнику, молодого листя хрону, петрушки, цибулі шніт, айви та вареного яйця.
Добув насіння з айви, й як набралося на 1 посівний ящик, висіяв його. М’якоть айви змолов й порційно заморозив. Зима спитає, з її цінами на харчі, що робив восени.
Розносив відром золу по ділянці. Підживлювати маточні рослини в ґрунті. Ще ящик відсіяного деревного вугілля сховав від дощів просушуватись до оптимальної для подальшого використання вологості.
Зібрав, з метою добути насіння, горобину береку, айву видову та хеномеліс.
Подивився як з врожаєм топінамбуру. На диво слабенький. Але мені багато й не потрібно. Копнув трішки для власного споживання.
Продовжив очищати другу половину насіння магнолії Лебнера.
Щось не по осінньому надходять нові замовлення. Але надходять. Тож даю їм дорогу в життя. Підтвердив. Проконсультував. Й як хтось втонув у власних хибних ілюзіях, й не хоче покидати свій віртуальний світ, з тими краще попрощатися відразу. Працюю лише з покупцями, які поважають й приймають мої умови.
Вже і оплатили. Роздрукував оплачені замовлення. І оперативно, під попутну поїздку до Турбова і вони поїхали на Нову пошту. Гарний темп!
Зібрав врожай яблук з молодої яблуньки сорту Луна. Результат, один ящичок чудових духмяних яблук.
Ще один такий же ящик зібрав айви Мир. І це ще не весь її врожай. Мав інші справи. Тому збір врожаю мав, за такий собі, відпочинок, в вигляді переміни діяльності.
Підготовлені сіянці липи дрібнолистої до висадки в контейнери. Викопані. Коріння в глиняній бовтанці. Та схоже, як планував не вийде. В деяких екземплярів коріння не ввійде вже в контейнер Д5. Тож більші будуть далі рости в контейнерах Д12. І цей момент уже і не є недоліком. Скоріше з’вилась додаткова перевага. Замість одного товару з однієї грядки буде 2.
Надійшли подяки за минулий раз відправлені замовлення. Приємно читати. Надихає планувати щось ще більш цікавіше для Вас, шановні садоводи України.
Гортензія Стровберрі блоссом починає цвісти в маточному 12л контейнері.
Лапчатка Лавлі пінк дивує повторним осіннім цвітінням.
13.10.2024.
Маю визначитись, що робитиму сьогодні.
Звісно починаю з огляду новин, що надходять з Інтернету. Тоненькою цівочкою, навіть не цівочкою. Окремими краплями надходять замовлення. Спішу підтвердити їх. Консультую. Й в більшості випадків мої консультації сприймаються позитивно й з подякою. Бо я ж нікому зла не бажаю. Підказую як воно має бути ліпше.
Оплачені замовлення роздруковую. Та сьогодні ні підготовки, ні відправки не буде.
Цікавився прогнозом погоди. А він нагадує, що ми живемо за календарем. Літо давно закінчилось. На горизонті навіть перші заморозки.
Не перестають турбувати новини з фронту.
Маю потратити деякий час на кухню. З 10 грецьких горіхів, половинок 15 шипшин, м’якоті айви, насіння соняха, льону та кип’ятку блендером зробив десерт до розчинного цикорію з висівковою булочкою.
На обід зварив картоплю з цибулею та телятиною. Для придання смаку під час варки додавав лавровий лист домашнього вирощування. Його аромат не зрівняти з покупним, сушеним.
До неї соус з часнику, листя молодого хрону, зелені петрушки, цибулі шніту, солодкого перцю, вареного яйця та кисломолочного сиру.
Не забув собаку. Зварив йому поїсти.
Підживлював деревною золою маточні рослини в грунті. Мало. Швидко почала заперечувати цій роботі моя спина. Вимушений був погодитись.
Більше стало сіянців липи дрібнолистої в контейнерах Д5 та саджанців тієї ж липи в контейнерах Д12.
Детальний обхід грядок дозволяє в голові скласти найбільш правдоподібну картину стану справ на Розсаднику. Тож так і зробив. Виходив вздовж грядок. Роздивився більш уважно, ніж зазвичай.
Прикро. Але зірвався приїзд майстра, що мав відремонтувати наше водяне опалення. А вже в хаті доволі прохолодно. Я б не відмовився починати опалювальний сезон.
Вже є кілочки для виготовлення табличок з назвами новоселів. Пришив до них будівельним стплером ламіновані бірки. Розставив по грядках. Перецвіла айстра Аполло. От саме на неї не зміг з першого заходу поставити табличку. Блуд. Маю зачекати. Й той блуд мене відпустить.
Правив каталог. Знайшов, що ще добавити в продаж.
Від тепер можете в нас придбати насіння шипшини Донецької крупноплідної за 25 гривень порція як на фото.
Весняна поділка кали Аспен в контейнері Р9 цілком відповідає своїй ціні в 39 гривень.
Маю декілька нових фото для ілюстрації стану справ на Росаднику в часописі та Фейсбуці.
Осіннє повторне цвітіння вейгели Сплендід.
Плоди осіннього врожаю інжиру обізваного, як Далматинський. До того він в нас носив умовну назву Розрізнолистний крупноплідний.
14.10.2024.
Схоже вночі знову пройшов дощ. Чудова новина. В нашій ситуації з дефіцитом вологи, води лишньої не може бути.
Плани собі на день вибудував.
Інтернет постачає важливою інформацією. Даю їй лад. Нові замовлення підтвердив. Необхідні консультації надав. Кого вже був позначив як небажану особу, тому послав текст умов. ОБОВ’ЯЗКОВІ умови. Надіюсь на покаяння. Та ось вже пройшли години. А у відповідь тишина. То вочевидь я в перший раз не помилився. Таки небажана особа. Й це не мій вибір. Не моє рішення. Я лише констатую доконаний факт.
Добував насіння з айви, піракант, зізіфусу сортового, та їх доробляю до зручного для використання стану.
Замочив перед стратифікацією насіння кельрейтерії та платану.
Фотографував маточники піракант, та їх живці для вкорінення, й добавляв в продаж.
Почали комплектувати оплачені замовлення. Та ніч зупинила цей процес.
Кухня. Собі приготував осінній салат. Капуста, морква, цибуля. Й щось мені здався бліденьким такий салат. Добавив терті айву, топінамбур та дайкону. Про дайкон. Роками ціна на нього була 3 гривні за кілограм. Сьогодні, 74. ОГО! Ану поділю 74 на 3. Так в 24.667 рази виросла з тих пір ціна на дайкону. Оце темп! Це навіть не за змінами курсу гривні до долара. Щось не туди нас веде всесвітня глобалізація. Краще притримуватись формули «свій до свого по своє».
Й про собаку з котами не забув. Зварив їсти й їм.
Увімкнув електричну сушарку. Сушу зізіфус відділений від насіння. Заодно піднімаю температуру повітря в хаті. Бо вже стало доволі прохолодно.
А з майстром здатним полагодити нашу систему водяного обігріву все не складається. Спробував знайти серед знайомих. Та проклята війна вносить свої корективи в сьогодення. Питання не вирішив. Та є надія. Обіцяли взнати хто ще тим займається з живих, й мені сповістити.
Піраканта Soleil d'Or в контейнерах 12л по 1250 гривень є в продажу.
Піраканта Оранж стар в контейнерах 12л по 1250 гривень є в продажу.
Піраканти Soleil d'Or та Оранж стар НЧ. Живці для вкорінення вже в продажу. Подробиці в каталозі в відповідному розділі.
15.10.2024.
Намітив що важливого варто зробити сьогодні.
Оглядаю ту інформацію, що надходить мені на мої Інтернет ресурси.
Нові замовлення підтвердив. Не перестаю консультувати. Нажаль не всі вникають в обов’язкові умови. що я виклав на сайті. А вони важливі. Та нажаль не кожен вникає. Й бере до уваги. А там все. Лише в межах окреслених умов можлива дія заявлених цін.
Кухня. Сьогодні гречана каша з телятиною цибулею, морквою, айвою.
Салат з помідорами, капустою, морквою, цибулею, дайконом, топінамбуром.
Десерт з горіхами грецькими, шипшиною, айвою, насінням соняха та льону.
Комусь поталанило зі строками доставки. Оплачені на цей момент замовлення терміново готуються. Запаковані. Завантаженні в машину.
Замовлення з попутною безкоштовною доставку їде сьогодні в Вінницю.
Спочатку Турбів. Потім в Вінницю. Набралось невідкладних справ.
Користуючись нагодою і собі дещо придбав з продуктів харчування.
Шукаю майстра здатного полагодити систему водяного обігріву. Що не спроба, то невдача. Самого кращого майстра вже вбили на війні. Інший в армії. Хтось піддав себе добровільному домашньому арешту з тих самих причин. Ситуація не проста. Та я не покладаю надії подолати перешкоду.
А поки що комфортну температуру в хаті підтримує електросушарка.
Вибрав насіння з сортових плодів зізіфусу. А м’якоть вирішив висушити.
Правив каталог.
Берека. ВКС по 60 гривень доступна до замовлень.
Липа крупнолистна. ВКС по 60 грн добавлена в продаж.
Лимонник китайський. Сіянець ВКС по 25 гривень. Замовляйте в каталозі.
Ялівець віргінський. Сіянці ВКС.
16.10.2024.
Запланував що робитиму сьогодні.
Інтернет. Прогноз погоди. Новини. Особливо про війну. Фейсбук. Ну і звісно про нові замовлення та їх оплати.
Дбаю щоб сушарці було що сушити. Айви Мир 1 дечко накришив з пошкоджених плодів, що нездатні довго зберігатись. 2 дечка м’яти накришив.
Перепустив через шнекову соковижималку ягоди аронії та обліпихи. Сік заморозив в стаканчиках. Жмих з насінням висіяв в посівні ящики.
Сіяв в посівні ящики насіння: Піраканти Оранж стар, Айви звичайної, Піраканта Солейл д Оро, Піраканти Вентоукс ред, Кельрейтерії, Платану кленолистнго.
Заклав на стратифікацію насіння Магнолії кобус куплене недавно. З ним печалька. Заплатив за 200 грам. Отримав 150 грам насіння Магнолії кобус. Помилка. От чи добросовісна, чи умисна? А мені не все рівно? Це ж потрібно вбити стільки років свого безцінного життя на освіту, отримати вчену ступінь, щоб потім ось так запросто допускати такі помилки… Офігіваю!
Посадочний день. Добавилось сіянців Липи дрібнолистнох та ялиці білої в контейнерах Д5.
З попутною поїздкою відправлені замовлення, що встигли до тієї поїздки підготувати.
Правив каталог. І планово. Й позапланово. Відразу дві пані запросили сьогоднішній вигляд флоксів шиловидних. Виконати прохання як персональне, це навантажити прохачів оплатою за виконану роботу сумою скоріще більшою, за їх можливе замовлення. А от люди не розуміють ціни власних бажань. Зате розумію я. Тому поступив мудро. І фото нового вигляду зробив. Й не в’язався в конфлікт з вибиванням оплати за пророблену роботу. Бо ж вони попросили зробити фото. А що це не безкоштовно не подумали. Нові фото вніс в каталог. І попутно виявив 2 товари що не були включені в каталог. Бо на той момент, коли займався флоксами шиловидними, вони ще не набули якості товару з відповідною їм ціною.
Ще в кроні дерева зостаються грецькі горіхи. Й вони потроху нападають під деревом. Пішов зібрав, що нападало. Маю з чого куховарти.
Сьогодні знову зробив десерт. 10 очищених грецьких горіхів почав пражити в стакані в мікрохвильовці. А дарма, що в стакані. Тиньк! І стакану немає. Пересипав горіхи в тарілку. Начистив половинок з 15 шипшин крупноплідних. Відміряв ложкою по столові ложці насіння соняха, гарбуза, льону. По пів столової ложки чіа та кунжуту. Чайну ложечку квіткового пилку. Накришив чашу блендера чим подрібніше м’якоті айви та гарбуза, одне варене яйце. В якості смакової приправи вкришив трішки імбиря. Й з кип’ятком, блендером перебив в стан пасти. Яку потім вимішав з кисломолочним сиром. Пасувало до розчинного цикорію з висівковою булочкою.
Приготував осінній салат. Капуста, морква, цибуля, помідори, солодкий перець, дайкон, редиска, гарбуз, айва, топінамбур, імбир, варене яйце, кисломолочний сир, сіль, приправа для корейської моркви. Оцет яблучний, олія. Не помилився з пропорціями. Смачно й корисно.
Розпочав процес виготовлення домашнього кисломолочного сиру. Кисле молоко заморожене, розморожене, вилив в друшляк на марлю, щоб стекла сироватка. Процес пішов!
16.10.2024.
Запланував що робитиму сьогодні.
Інтернет. Прогноз погоди. Новини. Особливо про війну. Фейсбук. Ну і звісно про нові замовлення та їх оплати.
Дбаю щоб сушарці було що сушити. Айви Мир 1 дечко накришив з пошкоджених плодів, що нездатні довго зберігатись. 2 дечка м’яти накришив.
Перепустив через шнекову соковижималку ягоди аронії та обліпихи. Сік заморозив в стаканчиках. Жмих з насінням висіяв в посівні ящики.
Сіяв в посівні ящики насіння: Піраканти Оранж стар, Айви звичайної, Піраканта Солейл д Оро, Піраканти Вентоукс ред, Кельрейтерії, Платану кленолистнго.
Заклав на стратифікацію насіння Магнолії кобус куплене недавно. З ним печалька. Заплатив за 200 грам. Отримав 150 грам насіння Магнолії кобус. Помилка. От чи добросовісна, чи умисна? А мені не все рівно? Це ж потрібно вбити стільки років свого безцінного життя на освіту, отримати вчену ступінь, щоб потім ось так запросто допускати такі помилки… Офігіваю!
Посадочний день. Добавилось сіянців Липи дрібнолистнох та ялиці білої в контейнерах Д5.
З попутною поїздкою відправлені замовлення, що встигли до тієї поїздки підготувати.
Правив каталог. І планово. Й позапланово. Відразу дві пані запросили сьогоднішній вигляд флоксів шиловидних. Виконати прохання як персональне, це навантажити прохачів оплатою за виконану роботу сумою скоріще більшою, за їх можливе замовлення. А от люди не розуміють ціни власних бажань. Зате розумію я. Тому поступив мудро. І фото нового вигляду зробив. Й не в’язався в конфлікт з вибиванням оплати за пророблену роботу. Бо ж вони попросили зробити фото. А що це не безкоштовно не подумали. Нові фото вніс в каталог. І попутно виявив 2 товари що не були включені в каталог. Бо на той момент, коли займався флоксами шиловидними, вони ще не набули якості товару з відповідною їм ціною.
Ще в кроні дерева зостаються грецькі горіхи. Й вони потроху нападають під деревом. Пішов зібрав, що нападало. Маю з чого куховарти.
Сьогодні знову зробив десерт. 10 очищених грецьких горіхів почав пражити в стакані в мікрохвильовці. А дарма, що в стакані. Тиньк! І стакану немає. Пересипав горіхи в тарілку. Начистив половинок з 15 шипшин крупноплідних. Відміряв ложкою по столові ложці насіння соняха, гарбуза, льону. По пів столової ложки чіа та кунжуту. Чайну ложечку квіткового пилку. Накришив чашу блендера чим подрібніше м’якоті айви та гарбуза, одне варене яйце. В якості смакової приправи вкришив трішки імбиря. Й з кип’ятком, блендером перебив в стан пасти. Яку потім вимішав з кисломолочним сиром. Пасувало до розчинного цикорію з висівковою булочкою.
Приготував осінній салат. Капуста, морква, цибуля, помідори, солодкий перець, дайкон, редиска, гарбуз, айва, топінамбур, імбир, варене яйце, кисломолочний сир, сіль, приправа для корейської моркви. Оцет яблучний, олія. Не помилився з пропорціями. Смачно й корисно.
Розпочав процес виготовлення домашнього кисломолочного сиру. Кисле молоко заморожене, розморожене, вилив в друшляк на марлю, щоб стекла сироватка. Процес пішов!
Пірканта Kuntayi в контейнерах 12л по 1250 грн. добавлена в продаж.
Й таж пірканта Kuntayi в якості живців для вкоріненя вже виставлена на продаж на сайті Росадника.
Горіх сірий ВКС. По 60 гривень вже в продажу.
Дуб лавролистний ВКС. Ціна 60 грн. Добавив в каталог.
17.10.2024.
Маю визначитись що в пріоритеті сьогодні.
Ловлю момент. До настання морозів хочу максимально з можливого провести підзимні посіви. Тому і сьогодні висівав в посівні ящики насіння тих культур, яким потрібна стратифікація.
Дочистив насіння магнолії Лебнера. Й його застратифікував у вологому піску в п’ятилітровому відерці з прорізями в дні. Для дренажу надлишкової вологи.
Правив каталог. Відновив в продажу саджанці дуба черешчатого Н 1 - 1.7м.
Добавив в продаж насіння піону деревовидного.
Добавив в продаж насіння Піраканти Солейл д Оро.
Реагував на нові замовлення. Підтвердив можливість виконання. Проконсультував.
Оплачені замовлення беру в роботу. Ті що з ранку були оплачені, вже частково й поїхали. А ті що з обіду оплатили, майже всі готові вже до запаковування. То ми щось робимо!
Й це не остається непоміченим нашими покупцями. Подяки за недавно виконані замовлення йдуть одна за одною. Приємно читати й вислуховувати. Дякую що Ви з нами робите Україну більш квітучою.
Розвантажив електросушарку. Тепер маю в якості зимових припасів 3 літрову банку сушеного зізіфусу й сушеної м’яти. Й на дні в банці 1 дечко сушеної айви.
- Продовженя часопису за січень 2025 року Розсадника рослин Мирослава Гуменюка.Печалька! Обмеження на Промі дозволеної кільеості знаків в одній статті призвело до цієї прикрості.Повна версія статті